Haberler

Kadına Şiddeti de Akil Adamlar Çözecek

Barış sürecinde ortaya çıkan akil adamlar kadına şiddeti çözmek isteyen ilçe kaymakamına ilham kaynağı oldu. İlçede imam, öğretmen, doktor gibi ilçenin sözü sayılır kişilerinden oluşturulacak akil adamlar şiddete meyilli kocayla görüşerek eğilimlerinden vazgeçirecek.

Akil adamlardan oluşan bir grubun barış sürecini anlatması Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'na ilham kaynağı oldu. İlçede şiddet, intihar, anne babaya kötü muamele, hırsızlık gibi olayların artması üzerine Tekirdağ'ın Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, sosyal doku projesi hazırlayarak sorunları ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte yürütülen 'İnsana dokun' projesi ile suçun oluşmadan önce önlenmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında eğitim verilecek olan imam, öğretmen, polis, jandarma, sağlık görevlisinden oluşan ilçenin hatırı sayılır gönüllü insanları suça meyilli insanlarla görüşerek eğilimlerinden vazgeçirmeye çalışacak.

İlçenin akil adamları konumundaki bu kişiler özellikle son zamanlarda artan kadına şiddet olaylarının önüne geçmeyi amaçlayacak. Şiddet eğilimli kocayla ve mağdur kadınla görüşecek olan akil adamlar şiddetin kaynağını araştırarak soruna ilçe kaymakamlığı başkanlığında çözüm arayacak.

İlçede son yıllarda suç oranlarında artış yaşandığını ifade eden Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, "Son yıllarda kadına şiddet, intihar, hırsızlık gibi konularda istatistiklerimizin ülke ortalamasının üzerinde olduğunu gördük. Bunun önüne geçmek için de Namık Kemal Üniversitesi ile bir proje geliştirdik. Projemizi valilik tarafından onaylandı. Proje kapsamında ilçede sözü dinlenir hatırı sayılır kamu görevlilerimize suçu ve suçları önleme eğitimleri vereceğiz. Öğretmen, imam, sağlıkçı, polis gibi akil insanlardan oluşacak bu komisyonlar suça meyilli insanlarla ve çevresindekilerle tek tek görüşecek. Onları suçtan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için çaba gösterecek. Bu tamamen gönüllülük esasına göre yapılacak."

Eğitimler kapsamında 300 kamu personeline psikoloji, pedagoji, insan hakları gibi konularda uzman kadro tarafından eğitim verileceğini aktaran Hersanlıoğlu, "Mesela bir lise talebemiz intihara meyilli. Bu süratle akil adamlar topluluğuna bildirilecek. Bu konuda uzman bir imam hatibimiz ve psikologumuzu bu yavrumuz için görevlendireceğiz. Onlarda belli zamanlarda bu çocuğumuzu kazanmak için çaba harcayacak." dedi.

Proje ile aile yapısının dağılmamasını amaçladıklarını aktaran Hersanlıoğlu, "Bizim amacımız aile dağılmadan önce aileyi toparlamak. Çoğu ölümlerle sonuçlanan kadına şiddet olaylarını daha başındayken çözeceğiz. İlçenin hatırı sayılır akil insanları sorunun tarafı ile defalarca görüşerek şiddeti önleme yollarını arayacak." dedi.

20.04.2013 10: 15: 51

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Mahmut Hersanlıoğlu Tekirdağ Muratlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title