Haberler

Kadın otobüs şoförleri zorlu yayla seferlerine başladı

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli 5 kadın otobüs şoförü yayla seferlerinde de görev alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli 5 kadın otobüs şoförü yayla seferlerinde de görev alıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kent içindeki seferlerini başarıyla yerine getiren kadın şoförler, artık zorlu yayla yollarında da yolcu taşıyor.

Kadın şoförler Gözne, Ayvagediği, Arslanköy, Bekiralanı ve Civanyaylağı mahalle hatlarının dar, eğimli ve rampa olan yollarında sefer yapıyor.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen kadın şoförlerden Sultan Yüksel, yayla seferlerine çıktığından beri çok güzel tepkiler aldığını belirtti.

Bu görevi yapmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Yüksel, "Soğucak-Bekiralanı yaylasına çalışıyorum. Kadınların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını insanlara ispatlamak çok güzel." ifadesini kullandı.

Zekiye Murat ise işini severek yaptığını belirterek, aldığı tepkilerin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Melek Uysal da ilkokulu okuduğu mahalle hattında şoförlük yapmaya başladığını aktararak, şöyle konuştu:

"Kendi okulumun altındaki yoldan geçerken çok duygulandım. Yıllar geçmişti, her şey değişmişti ama kadının gücü hiçbir zaman değişmemişti. Bir kadın olarak her yerde her şekilde, her imkanda, şartları zorlayarak çalışabilirim. Bana olan güveni boşa çıkarmamak için ne gerekiyorsa yaparım."

Betül Arslankılıç ise kadınlara bu imkanın verilmesinden dolayı gurur duyduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Gözne Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title