Haberler

Kadın Milletvekili Hamur Açtı, Gözleme Yaptı

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni kurulan Anadolu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (AYDER) düzenlediği tanışma ve kaynaşma toplantısında, çadırda kadınlarla birlikte hamur açtı, gözleme yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni kurulan Anadolu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (AYDER) düzenlediği tanışma ve kaynaşma toplantısında, çadırda kadınlarla birlikte hamur açtı, gözleme yaptı.

Beyşehir Vuslat Parkı'nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ve Halide İncekara, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Beediye Başkanı İzzet Taşcı, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, belde belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanındaki bir çadıra konuk olan Milletvekili Samancı, önlüğü giydikten sonra oklavayı eline aldı ve hamur açmaya başladı. "Özlemişim ama" diyerek, en son liseyi bitirdiği sıralarda bu işi yaptığını, 10 yıldır bu işlerden ayrı kaldığını belirten Samancı, gazetecilerin, "Siyaset mi, bu iş mi zor" sorusuna, "Vallaki ikisi de zor, ikisi de emek ister, yorulma ister. İkisine de sevgini, hoşgörünü verdiğin zaman ikisine de doyum olmaz. Dünyada hiçbir iş kolay değildir, her şey zordur, ama önemli olan zoru başarabilmektir" cevabı verdi.

Protokol, yapılan dualarla etkinliğin açılış kurdelesini kesti. AYDER Başkanı Berna Kendir, bölgede bir kadın derneği bulunmamasından dolayı derneği kurduklarını söyledi. Kendir, amaçlarının kadınlar arası dayanışma ve yardımlaşmayı sağlayarak, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmelerinin önünü açacak faaliyet ve projeler içerisinde yer almak olduğunu söyledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük'ün ardından konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, derneğin bir kurucu üyesi olarak açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadınların ne yaparsa işin her zaman en iyisini yaptığını vurgulayan Samancı, "En güzelini yaparlar, çünkü bayanların yüreği farklıdır, farklı çarpar, gerçekten bizim memleketimizde bu zenginlikleri yaşatmak, bayanları olduğundan daha fazla daha ileriye, kaliteye götürmek, sosyal, kütürel, eğitim anlamında ciddi çalışmaların yapılması, bizleri de gerçekten çok heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinden çok sayıda standın kurulduğu etkinlikte, düzenlenen folklor gösterileri de ilgiyle izlendi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gülay Samancı Ak Parti Beyşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title