Haberler

Jolly Tur: Darbeden Sonra 4 Günde 44 Milyon TL'lik Rezervasyon İptali Oldu

JOLLY Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Jolly Tur olarak darbeden sonra 4 günde 44 milyon TL'lik, yaklaşık 46- 47 bin rezervasyon iptali oldu.

JOLLY Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Jolly Tur olarak darbeden sonra 4 günde 44 milyon TL'lik, yaklaşık 46- 47 bin rezervasyon iptali oldu. Misafirlerimizin tamamının para iadelerini 4 günde yaptık" dedi.

Jolly Tur'un, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlediği acenteler zirvesi ardından şirketin 2017 yılı hedeflerinin anlatıldığı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Genel Müdür Figen Erkan ve departman müdürleri katıldı. Rusya ile uçak krizinin ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle tüm yıl boyunca olumsuzlukların konuşulduğu ve özellikle hizmet sektörünün etkilendiği bir yıl olduğunu söyleyen Mete Vardar, "Buna rağmen Jolly Tur yüzde 20'nin üzerinde büyümeyle sezonu kapattı. Bu gerçekten bir başarı hikayesidir. Gecemizi- gündüzümüzü verdik. Biz, bu işi ticaret değil hizmet olarak görüyoruz. Tatilin bir lüks olmadığını, ihtiyaç olduğunu bilerek bu yola çıktık" dedi.

"760 BİN KİŞİYİ TATİLE GÖTÜRDÜK"

Önümüzdeki 2017 yılı için bütün hazırlıkları tamamladıklarını, özellikle teknolojik anlamda 10 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Mete Vardar, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gelecek yılki büyüme hedeflerinin yüzde 32 olduğunu anlatan Vardar, "2016 yılında 760 bin kişiyi tatile götürdük, bu sene 1 milyon kişiyi hedefliyoruz. Ciro hedefini ise sezon içindeki dengeler gösterecektir. Ama aşağı yukarı aynı oranda olacaktır" diye konuştu. Geçen yıl 65 bin kişiyi yurtdışına tatile götürdüklerini belirten Vardar, 2017 hedeflerini ise 89 bin olarak belirlediklerini aktardı.

"4 GÜNDE 44 MİLYON TL ÖDEDİK"

Mete Vardar, 15 Temmuz dönemiyle ilgili bir soru üzerine, yüzde 50 gibi çok iddialı bir rakamla sezona başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sezonun genelinde olumsuzluklar neticesinde sadece Türkiye'de değil Belçika'da, Fransa'da yaşanan olaylar da turizmi etkiledi. Ama en son havalimanında yaşanan olaylar ve darbe girişiminin etkisi çok büyük oldu. Jolly Tur olarak darbeden sonra 4 günde 44 milyon TL'lik, yaklaşık 46- 47 bin rezervasyon iptali oldu. Misafirlerimizin tamamının para iadelerini 4 gün içinde yaptık. Bu Jolly Tur'un misafire verdiği önemi bir kez daha kanıtladı. Bu pazarda bu hızla para iadesi yapan en önemli tur operatörü biz olduk."

Kamu izinlerinin iptal edilmesi ardından Temmuz ayında toplam bütçe hedeflerinin yüzde 70 gerisinde kaldıklarını belirten Vardar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın farklı kararına rağmen yurt dışında tatil rezervasyonu yapanların ücret iadelerini de kendileri otellerde iade almamalarına rağmen gerçekleştirdiklerini aktardı.

- Manavgatantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mete Vardar Figen Erkan Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title