Haberler

İzmir-Kktc'den Geldiler Rauf Denktaş'ı Foçalılar'la Andılar-Hd

KKTC'den geldiler Rauf Denktaş'ı Foçalılar'la andılarİzmir'in Foça ilçesine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne ilçesine bağlı Alsancak beldesinden gelen bir grup soydaş, sürgün yıllarını İzmir'in Foça ilçesi, Yenifoça Mahallesi'nde geçiren merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş...

KKTC'den geldiler Rauf Denktaş'ı Foçalılar'la andılar

İzmir'in Foça ilçesine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne ilçesine bağlı Alsancak beldesinden gelen bir grup soydaş, sürgün yıllarını İzmir'in Foça ilçesi, Yenifoça Mahallesi'nde geçiren merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için yaptırılan parkta duygusal anlar yaşadı. İlçenin değişik yerlerini gezen konuklar yapılan masterler dostluk maçının ardından ülkelerine uğurlandı.

Foça Belediyesi'nin KKTC'deki kardeş şehri olan Alsancak'ın Belediye Başkanı Fırat Ataser'inde katıldığı 4 günlük İzmir programı Foça bölümüyle tamamlandı. İlçeye bağlı Gerenköy'de Belediye meclis üyesi Burhanettin Celep'i ziyaret eden, Kozbeyli'de taş dibekte kendi dövdükleri ünlü Şakir'in Dibek Kahvesi'yle keyiflenen konuklar, daha sonra coğrafyası itibariyle yaşadıkları yerlere benzettikleri Yenifoça'da Rauf Denktaş Parkı'na geldi. Kitaplar ve basın haberlerinden duydukları sürgün yılları hakkındaki bilgileri bu kez Denktaş Ailesi'nin yaşadığı topraklarda, aynı havayı soluyarak büstün kitabesinden okuyan Kıbrıslılar'dan bazıları, gözyaşlarını tutamadı. Park girişi ve büstte anı fotoğrafları çektiren konuk heyet, akrdından Yenifoça Sahili'ni gezdi. Kuzey Kıbrıslı soydaşları Foça'da Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, Foça Belediyespor Başkan yardımcısı Birtan İskit ve yöneticiler karşıladı. İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin görülmesinden sonra dün (Cumartesi) Nihat Hüsenay Stadı'nda Foça Belediyespor Masterler ile Alsancak Masterler arasında dostluk maçı oynandı. Konuk takım maçı 4-2 kazandı. Alsancak'ın kardeş belediye olarak gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirağ'a Kıbrıs el işlemesi bir hediye takdim eden KKTC Alsancak Spor Kulübü Başkanı Cenk Şekeroğlu'da kendilerine evlerinde hissedecek kadar yakınlık gösteren Foçalılar'ı kendi kentlerinde görmek istedikleri için böyle bir ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Rauf Denktaş Yenifoça Girne Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title