Haberler

İzmir'de Eğitilip Dünya Yıldızlarını Koruyacaklar

İzmir'de eğitilip dünya yıldızlarını koruyacaklarDÜNYA yıldızlarından Michael Jackson, Mike Tyson, Cristiano Ronaldo, Kevin Costner ve Paris Hilton'un da aralarında bulunduğu birçok ünlünün yakın korumalığını yaptıktan sonra İzmir'e yerleşen Savaş Menteş ile yakın dövüş sanatları eğitmeni Süleyman Kocabıyık, kurdukları kulübe katılan kişileri, uluslararası yakın koruma hizmeti vermek üzere yetiştirmeye başladı.

İzmir'de eğitilip dünya yıldızlarını koruyacaklar

DÜNYA yıldızlarından Michael Jackson, Mike Tyson, Cristiano Ronaldo, Kevin Costner ve Paris Hilton'un da aralarında bulunduğu birçok ünlünün yakın korumalığını yaptıktan sonra İzmir'e yerleşen Savaş Menteş ile yakın dövüş sanatları eğitmeni Süleyman Kocabıyık, kurdukları kulübe katılan kişileri, uluslararası yakın koruma hizmeti vermek üzere yetiştirmeye başladı. Amaçlarının insan dövmek olmadığını kaydeden Menteş, "Bir koruma karşısındakini dövmez, yakın koruması olduğu kişiye gelebilecek tehditleri engeller" diye konuştu. Güvenlik güçlerine de yakın dövüşle ilgili eğitimler veren ve kursu başarıyla tamamlayanlardan oluşturulacak ekiplerle dünyaca ünlü yıldızları ve işadamlarının yakın korumalığını yapacaklarını belirten Kocabıyık, "Yakın dövüşün nasıl yapılmasını öğretmeden önce kavga ortamından nasıl uzak durulması ve nasıl oluşturulmamasını gösteriyoruz" dedi.

İzmirli olan ve uzun yıllar Avrupa'da yaşayan Savaş Menteş, aralarında Mike Tyson, Michael Jackson, Cristiano Ronaldo, Kevin Costner, Paris Hilton, Madonna ve Brad Pitt'in de aralarında bulunduğu 250'den fazla ünlü ismin yakın korumalığını yaptı. İzmir'e yerleşme kararı alan Menteş ile kentte yakın dövüş sanatları üzerine eğitimler veren Süleyman Kocabıyık, yakın koruma kavramının profesyonelleştirilmesi için bir araya geldi. Yaklaşık 20 yıldır yakın dövüş sanatlarıyla ilgilenen Kocabıyık ile bir kulüp kurduklarını, bu kulübe katılan kişileri, uluslararası yakın koruma hizmeti vermek üzere yetiştirmeye başladıklarını belirten Menteş, "Burada amacımız dövüşçü yetiştirmek değil, 30 yıllık tecrübemi yakın koruma olmak isteyen arkadaşlara yakın dövüş eğitimiyle aktarmak istiyoruz. Yurtdışından hocalarımız gelecek. Kendimize göre bir ekibimiz olacak ve gelen talebe göre de yakın koruma hizmeti vereceğiz. 5 yıl Türk Milli Takımı'nın güvenliğini yaptım, 14 yıl kadar Galatasaray ile çalıştım" diye konuştu.

KULAK ISIRMA OLAYINDA MIKE TYSON'UN YANINDAYDIM

Las Vegas'ta Mike Tyson'ın kulak ısırdığı maçın en unutulmaz anıları arasında yer aldığını kaydeden Menteş, şunları anlattı: "O dönem Mike Tyson'un yakın korumalığını yapıyordum. Kulak ısırma olayından sonra oradan Mike Tyson'ı kaçırmıştık. Ayrıca Michael Jackson gibi dünya yıldızına yakın olmak, onun yakın koruması olarak görev yapmak da unutulmaz bir duyguydu. Elbette çeşitli tehlikeler atlattık. Ama siz işinizi düzgün yaparsanız, 6. hissiniz de güçlü olursa ciddi tehlikelerle karşılaşmazsınız. Elbette dünyanın hiçbir yerinde yüzde 100 koruma yoktur, bunun oranını düşürebiliyorsunuz. Bizim işimizin en büyük olayı, herkes panik olduğunda sizin panik yapmamanız."

"BODYGUARD KARŞISINDAKİ DÖVMEZ"

Özellikle eğlence mekanlarının önlerinde tatsız olayların yaşanmasının yanlış olduğunu belirten Menteş, "Eğlence mekanlarının önlerinde duran arkadaşları küçümsemek istemiyorum ve onlara da saygı duyuyorum. Yalnız onlar bodyguard değil, bodyguard beden korumasıdır, kapı koruması değildir. O arkadaşla benim aramdaki fark, onlar yüzlerce insanla muhatap oluyor, ben ise 1 kişiyle muhatap oluyorum. ve en önemlisi, bodyguard adam dövmez. Siz bana dünya yıldızının yakın korumasının birini dövdüğünü söyleyebilir misiniz? Bu tip olaylar yalnızca Türkiye'de oluyor. Bir bodyguard önleyici ve koruyucudur, yumruk atan ya da karşısındaki insanı döven kişi değildir. Biz zihni güzel olan ve bu işe saygı gösteren arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. İnsanlara zarar veren kişilerle değil, bu işin dövüşten daha çok önemli değerlerinin olduğunu kavrayan kişilerle çalışmak istiyoruz" dedi.

YAKIN KORUMANIN SİCİLİ TEMİZ OLMALI

Yıllarca yakın dövüş sanatlarıyla ilgilendiğini, bu alanda spor salonunun bulunduğunu söyleyen Süleyman Kocabıyık, özel birliklerde görevli birçok polis ve askerin bulunduğu güvenlik güçlerine eğitimler verdiğini de dile getirdi. Kursu başarıyla tamamlayanlardan oluşturulacak ekiplerle dünyaca ünlü yıldızları ve işadamlarının yakın korumalığını yapacaklarını belirten Kocabıyık, "Birçok dalda dövüş sanatıyla ilgilendim. Daha sonra, Wing Tsun adı verilen sistemle tanıştım. Wing Tsun dünyada yapılan en iyi yakın savunma silahı olarak adlandırılıyor. Bazı işadamlarına yakın korumalık yapıyordum. Bunu daha da profesyonel hale getirmek istedim. Savaş Menteş hocam da İzmir'e yerleşti. Kendisiyle yakın koruma eğitimleri vermek için bir kulüp kurduk. Bu kulüp içinde mümkün mertebe sertifikası olan kişilere, kendi bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaya başladık. Yakın dövüşü öğretmeden önce, kavga ortamından nasıl uzak durulacağını ve nasıl oluşturulmayacağını gösteriyoruz. Kursiyerlerimizi ön eğitimlerden geçiriyoruz. Bizimle çalışmak isteyen kişinin sicilinin temiz olması, her ortama girebilecek kıyafetlerinin bulunması ve karakterinin de düzgün olması gerekiyor. Yalnızca sertifikasının olması yeterli değil. Eğitimlerimizin içinde, psikoloji ön algı, ilk yardım, atış, yangın söndürme gibi birçok eğitim yer alıyor. Bu eğitimlerin tümünü alanında uzman kişiler veriyor. Eğitimleri başarıyla geçen kişileri, yakın koruma üzerine ekibimize de dahil edebiliyoruz. İnsanların bizden korkmaması gerekiyor, huzursuzluk çıkartacak kişiler de bizi görünce zaten anlıyor. Biz insanlara daha kibar davranarak onların güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Michael Jackson Mike Tyson İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title