Haberler

İstiklal'de Mardin'in Eyfel Kulesi

Feshane'de yarın başlayacak olan "'Mardin Günleri"nin tanıtımı, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ile Dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen tarafından Galatasaray Meydanı'nda yapıldı.

Feshane'de yarın başlayacak olan "' Mardin Günleri"nin tanıtımı, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ile Dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen tarafından Galatasaray Meydanı'nda yapıldı. Kendisini Mardin'in "Eyfel Kulesi" olarak adlandıran Sultan Kösen'e İstiklal'de vatandaşların ilgi odağı oldu.

2,51'LİK DÜNYANIN EN UZUNU SULTAN KÖSE'YE İSTİKLAL'DE YOĞUN İLGİ

Mardin'in tanıtımı, Vali Taşkesen, Sultan Kösen ve Mardinli sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin katıldığı Galatasaray Meydanı'ndan Tünel'e doğru yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüş boyunca bütün dikkatler 2 metre 51 santimetre boyuyla "dünyanın en uzun adamı", 27,5 santimetre ile "yeryüzünün en büyük ellerine" ve 36,5 santimetre ile "yeryüzünün en büyük ayaklarına" sahip Sultan Kösen'deydi. Caddenin her yerinden kolaylıkla dikkatleri üzerine çeken Sultan Kösen'e İstiklal Caddesi'ndeki yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Karşılarında dünyanın en uzun adamını görenler, cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle Sultan Kösen'i görüntülediler.

"KENDİME MARDİN'İN EYFEL KULESİ LAKABINI SEÇTİM"

Kösen, Mardin'i İstanbul'a ve dünyaya tanıtmak için bir araya geldiklerini söyledi. "Kendimi Mardin'in Eyfel Kulesi olarak görüyorum" diyen Kösen, "2 metre 51 santimetre boyumla yüzyılın dünyada yaşayan en uzun adamıyım. Kollarımı kaldırdığımda 4 metre uzunluğa erişiyorum. Bu nedenle kendime Mardin'in Eyfel Kulesi lakabını seçtim. Yüzyılın yaşayan en uzun adamı olduğum için kendimi çok farklı ve mutlu hissediyorum. Dünyanın en güzel şehri Mardin'n de yaşadığım için de ayrıca çok mutluyum" diye konuştu. Öte yandan yarın başlayacak olan Mardin Tanıtım Günleri'nde dünyanın en büyük uçurtmasını uçurarak başka bir rekoru kıracağını ifade eden Sultan Kösen, bütün İstanbulluları Feshane'ye davet etti.

"MARDİN, DÜNYANIN EN UZUN ADAMINI ÇIKARDI"

Vali Mustafa Taşkesen de yaptığı açıklamada Mardin'i İstanbullulara ve bütün dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Taşkesen, "Açık hava müzesi olmasının yanında bir çok kültürü bağrında barındıran, ruhunu kaybetmeyen Mardin'i bir dünya şehri olan İstanbul'da yaşayan vatandaşlarda öğrensinler istedik. İstanbul'daki vatandaşların da dünyaya Mardin'in sevgi, barış ve ibret penceresinden bakmalarını istedik. Mardin'in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra dünyanın en uzun insanını da topraklarından çıkardı. Yarın dünyanın en uzun adamı, dünyanın en büyük uçurtmasını uçuracak. Herkesi Feshane'ye bekliyoruz" dedi.

Öte yandan yürüyüş öncesinde Vali Taşkesen ile Sultan Kösen, Mardin'e özgü 'Harire' adlı tatlı dağıtıldı. Ayrıca yürüyüş boyunca halk oyunları ekibi, Mardin yöresine ait folklor oyunları sergiledi. Yarın açılışı yapılacak olan Mardin Tanıtım Günleri, 8 Şubat'a kadar Feshane'de devam edecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Eyfel Kulesi Sultan Kösen Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title