Haberler

İstanbul- Selanik'ten Ankara'ya Atatürk'ü Anma Koşusu

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü üyeleri 'Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu' kapsamında Atatürk'ün Selanik'teki evinin bahçesinden alınan toprağı her yıl Anıtkabir Müze Müdürlüğü'ne teslim ediyor.

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü üyeleri 'Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu' kapsamında Atatürk'ün Selanik'teki evinin bahçesinden alınan toprağı her yıl Anıtkabir Müze Müdürlüğü'ne teslim ediyor. Kulüp üyelerinin aldıkları toprakla Ankara'ya gitmek üzere İpsala Sınır Kapısı'ndan başlattıkları koşuda İstanbul'a gelindi.

Koşuya katılanlar trafik polisleri ve ambulans eşliğinde, Ankara'ya giden servislerinden inerek 5'er kilometre aralıklarla dönüşümlü olarak koşuyor. Atletizim kulübü üyeleri sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na geldi. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektiren atletlerden oluşan grup anıt önünde kısa bir tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra polis eskortu eşliğinde yoluna devam etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen atletler Ankara'ya doğru yoluna devam etti.

SELANİK'TEN ALDIĞIMIZ TOPRAĞI ANIT KABİR'E GÖTÜRECEĞİZ

Koşuyu her sene geleneksel olarak düzenlediklerini söyleyen İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan 'Bizler için gerçekten çok anlamlı bir koşu. Kurtuluş savaşından sonra dünyada belki ilk defa böyle bir spor organizasyonunun bayram olarak yapılması Atatürk ve silah arkadaşları tarafından çok önemli bir şey biz bunu biraz daha topluma yaymak, gençlere örnek olmak açısından 32 senedir Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden alınan toprağı Ankara Anıtkabir Komutanlığı'na vereceğiz. 32 senedir 737 kilometre bir parkuru hiç ara vermeden bir bayrak koşusu şeklinde koşarak Ankara'ya ulaştırıyoruz. 19 Mayıs törenlerinde de Anıtkabir Komutanlığı'na bu toprağı teslim edeceğiz. Anıtkabir Komutanlığı da bu toprağı Atatürk'ün kabrine serecekö dedi.

İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Genel Sekreteri Dilek Kalmaz ise 'Bu anlamlı günde bizim organizasyonumuz İpsala'dan başladı. Ankara'ya doğru yola devam ediyoruz. Şuan birinci etabını tamamladık. 737 kilometrelik yolu 55 saatlik bir sürede kat edecek atletlerimiz. Amacımız milli mücadelenin 100'üncü yılında Selanik'ten getirilen toprağın Ankara'ya taşınması dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Selanik Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title