Haberler

Istanbul Photo Awards 2018"E Başvurular Başlıyor

Anadolu Ajansı tarafından dördüncü kez düzenlenecek olan "Istanbul Photo Awards 2018" uluslararası haber fotoğrafı yarışması başvuruları yarın başlıyor.

Anadolu Ajansı tarafından dördüncü kez düzenlenecek olan "Istanbul Photo Awards 2018" uluslararası haber fotoğrafı yarışması başvuruları yarın başlıyor. İki kategorinin daha eklendiği yarışma başvuruları "http://istanbulphotoawards.com" adresi üzerinden 31 Ocak 2018'e kadar yapılabilecek.

Bu yıl yarışmaya tekil ve seri günlük yaşam kategorilerinin de eklenmesiyle 10 kategoride ve "Genç Fotoğrafçı" bölümünde toplam 165 bin dolar ödül verilecek. Yarışmada tekil haber kategorisinde birincilik "Yılın Fotoğrafı"na verilecek ve fotoğrafı çeken muhabir 10 bin dolar para ödülü kazanacak. Ayrıca, her kategorinin birincileri 8 bin, ikincileri 5 bin, üçüncüleri 3 bin dolar ödülün sahibi olacak.

"Istanbul Photo Awards"da ödüle layık görülen fotoğraflar her yıl mart ayında Türkiye'de buluşan fotoğraf alanının önemli isimlerinin yer aldığı uluslararası jüri tarafından belirlenerek, aynı ayın sonunda dünyaya ilan ediliyor.

Yeni kategoriler eklendi

Üç yıldır düzenlenen ve dünya genelinde profesyonel fotoğrafçıların büyük ilgi gösterdiği yarışmaya dördüncü yılında iki kategori daha eklendi.

Konuya ilişkin bilgi veren AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, önceki yıllarda tekil ve seri olmak üzere haber, spor, portre ve doğa&çevre başlıklarında toplam 8 kategoriden oluşan yarışmaya bu yıl tekil ve seri günlük yaşam kategorilerini de ekleyerek kategori sayısını 10'a çıkarttıklarını anlattı.

Geçen yıl 8 kategoride yaklaşık 25 bin fotoğraf başvurusunun yapıldığı yarışmada yılın fotoğrafının yanı sıra 17 ülkeden 22 fotoğrafçıya toplam 133 bin dolar ödül verildiğini belirten Sel, yeni kategorilerin yarışmanın içeriğini daha da zenginleştirdiğini, haber fotoğrafı dünyasının en önemli yarışmalarından biri haline gelen "Istanbul Photo Awards"ın böylelikle daha geniş profesyonel foto muhabiri çevrelerine ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.

Habercilik açısından dünyada yine çok yoğun bir yıl yaşandığına dikkati çeken Ahmet Sel, bu sene de yarışmaya dünyaca ünlü foto muhabirlerinin çok nitelikli çalışmalarla katılmasının beklendiğini ifade etti.

Fotoğraf alanında önemli isimler jüride

"Istanbul Photo Awards 2017"nin jüri üyeleri arasında Paris Match dergisinin Dijital Yayın Yönetmeni Marion Mertens, Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, Noor Ajansının ünlü fotoğrafçısı Yuri Kozyrev, Getty Images'in spor alanında World Press ödüllü usta foto muhabiri Cameron Spencer, Multimedya işleriyle ünlü küratör Liza Faktor, foto muhabiri ve görsel medya danışmanı Georges de Keerle, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul yer almıştı. Bu yıl da jüride fotoğrafçılık alanında tanınan uluslararası duayen isimler yer alacak.

Dünyanın en iyi haber fotoğrafçıları başvuruyor

"Istanbul Photo Awards" uluslararası haber fotoğraf yarışmasında geçen yıl Tekil Haber kategorisinde üçüncülük alan Daniel Berehulak, "Duterte'nin Uyuşturucu Savaşı" başlıklı fotoğrafı ile Pulitzer'i kazandı. 2016'da ise Sergey Ponomarev'in tekil haberde birincilik ödülü alan "Sığınmacılar" adlı fotoğrafı daha sonra Pulitzer ödülüne layık görülmüştü.

Geçen yılın ödüllü fotoğrafları yurt içi ve dışında sergilenmeye devam ediyor

"Istanbul Photo Awards 2017" Uluslararası Haber Fotoğrafı Yarışması sonrası yurt içi ve dışında sergiler düzenlenmeye devam ediyor.

Geçen yılki yarışmanın ilk sergisi İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde ve hemen ardından Ankara Cer Modern Sanat Merkezi, sonrasında ise İzmir Folkart Gallery'de yer aldı. Yurt dışında ise Ekim ayında New York Birleşmiş Milletler Genel Merkez Binası'nda açılan sergilerin son ayağı 9 Kasım'da yapılacak açılışta Moskova'da bulunan Red October Gallery'de düzenlenecek.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen atölye çalışmaları ve söyleşi etkinlikleri bu yıl da devam edecek. Dünyaca ünlü foto muhabirleri Yuri Kozyrev ve Stanley Greene'in katılımlarıyla düzenlenen basın fotoğrafçılığı atölye çalışmasına AA ve ulusal medyada çalışan genç foto muhabirlerinin yanı sıra fotoğraf bölümü öğrencilerinden 16 kişi katılmıştı. Atölye çalışmasının tamamlanmasının hemen ardından aynı isimler "Istanbul Photo Awards Talks" başlıklı söyleşide fotoğraf severlerle buluşmuş ve tecrübelerini paylaşmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Ahmet Sel Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title