Haberler

İstanbul Münir Özkul Vefatının İlk Yılında Beyoğlu'nda Anıldı

Münir Özkul vefatının ilk yılında Beyoğlu'nda anıldıİSTANBUL, (DHA) - Türk Sinemasının duayen sanatçısı Münir Ozkul, ölümünün 1'inci yılında Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen programla anıldı.

Münir Özkul vefatının ilk yılında Beyoğlu'nda anıldı

İSTANBUL, (DHA) - Türk Sinemasının duayen sanatçısı Münir Ozkul, ölümünün 1'inci yılında Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen programla anıldı. Gerçekleştirilen seminere Münir Özkul ile daha önce çalışma fırsatı bulan ve onu yakından tanıyan çok sayıda usta oyuncu katıldı.

Türk sinemasının duayen ismi merhum Münir Özkul vefatının yıldönümünde, Akademi Beyoğlu'nda meslektaşları Yılmaz Atadeniz ve Engin Çağlar'ın anılarıyla bir kez daha yad edildi. Yeşilçam'ın ölümsüz ismi Münir Özkul, Beyoğlu Belediyesi'nin hayata geçirdiği Akademi Beyoğlu'nun düzenlediği 'Hepimizin Hocası Münir Özkul Nam-ı Diğer Mahmut Hoca' seminerinde anıldı.

Türsak Başkanı Elif Dağdeviren'in moderatörlüğünde, Münir Özkul'un meslektaşları Se-Sam Başkanı Yılmaz Atadeniz ve Film-San Başkanı Engin Çağlar'ın katıldığı seminerde Münir Özkul'un Yeşil Çam serüveni, anıları dinleyicilerle paylaşıldı.

Seminere Münir Özkul'un sahne arkadaşlarıda yoğun ilgi gösterirken hikayelerini paylaşırken göz yaşlarına engel olamadı.

'MÜNİR ABİ DERİZ BİZ ONA'

Münir Özkul ile aynı filmlerde oynama şerefine eriştiklerini dile getiren Film-San Başkanı Engin Çağlar, 'Bu gün Türk sinemasının önemli ismi Münir Özkul'u anma günü. Münir abi ile çok küçük yaşta tanıştım. Sonrada karşılıklı aynı filmlerde ve dizide oynama keyfine eriştim. Türk sinemasının gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biridir kendisi. Çok insancıl, iyi niyetli ve yeni gelenlere hocalık yapan, yol gösterici bir tavrı vardı. Bize bu anlamda hocalık ettiği için Münir Abi deriz biz ona' ifadelerini kullandı.

'1 YILIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADIK'

Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, daha kaybettiklerini idrak edemeden 1 yılın geçtiğini ifade ederek, 'Öncelikle onu kabristanda andık. Beyoğlu'na bu programı gerçekleştirdikleri için minnettarız. Cenazesinin kaldırılması sırasında da çok yardımcı oldular. Beyoğlu onun ikinci evi' ifadelerini kullandı. Münir Özkul'u anmak için usta sanatçılarla bir araya geldiklerini belirten TÜRSAK Başkanı Elif Dağdeviren, 'Geçen yıl usta bir oyuncuyu kaybetmiştik. Türkiye'nin her yerinde anma töreni olduğu gibi bu gün biz de anacağız. Törenden ziyade anılarıyla yad etmek, daha insani daha şevkatli onun rollerini hakkını veren bir sohbet için buradayız' dedi.

Fotoğraflı-Görüntülü

Elif Dağdeviren röp.

Engin Çağlar,

Güner Özkul röp.

Seminerden detay.

İzleyicilerden detay.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Münir Özkul İstanbul Beyoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title