Haberler

"İSTANBUL İçin Buluştular"

Güncelleme:

İstanbul Düşünce Derneği Kurucusu ve Başkanı Gaye Donay'ın ev sahipliğinde siyaset, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimlerinin katıldığı bir gece düzenledi.

Gecenin geliri, " İstanbul'a Açık Hava Müzesi Kazandırmak" projesi kapsamında, Arkeoloji Müzesi'ne giden Osman Hamdi Bey sokağının renovasyonuna aktarılacak.

2011 yılından bu yana faaliyet gösteren İstanbul Düşünce Derneği, 04 Haziran 2014 tarihinde Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlediği gece ile "İstanbul Sevdalıları"nı bir kez daha buluşturdu.

Kurucusu ve Başkanı Gaye Donay'ın ev sahipliğinde siyaset, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimlerinin katıldığı gecenin geliri, "İstanbul'a Açık Hava Müzesi Kazandırmak" projesi kapsamında, Arkeoloji Müzesi'ne giden Osman Hamdi Bey sokağının renovasyonuna aktarılacak.

Aralarında; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnonü, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Beşiktaş Belediyesi tüm başkan yardımcılarının bulunduğu geceye cemiyet ve sanat dünyasından da çok sayıda isim katıldı.

Neşe-Cavit Kavak, Nazlı İnönü, Enver Aysever, Jenia Pinto, Emine Ersan, Gül Ergi, Bahattin Yücel, Nilüfer Bulut, Hakan Bayrakçı, Ala Sarsılmaz, Zahide Yetiş, Pınar Türker, Nuri Soysal, Turgay Çolakoğlu göze çarpan konuklar arasında yer aldı.

Gece, Dernek Başkanı Gaye Donay'ın açılış konuşması ile başladı. İstanbul Düşünce Derneği'ni kurarken gerçek bir İstanbul sevdalısı ve samimi bir İstanbul düşünürü olmaktan yola çıktığını ve İstanbul'un değerlerine sahip çıkılmasının zamanı geldiğinin kararı ile ilerlediklerini söyleyen Donay, konuşmasında; "Derneğimiz, şehrin tarihini ve kültürünü bilen, buna uygun davranan insanların varlığı ve katılımı İle daha da ileriye gidiyor. Bu bağlamda İstanbul'un yaşayan, kimliği ve kişiliği ile onu düşünen, onu anlayan sizin gibi insanların bir araya gelmesi ile hayat buldu. Şehir ve İnsanın birlikte güçlenmesi gerçeği bizi motive ediyor. İstanbul'u düşünmek, şehri anlamak gelişmiş ve çağdaş her insanın davranış biçimi olmalı. Şehrimiz ancak bu şekilde yeniden hayat bulacak" ifadesine yer verdi.

Sunumunu Ayşenur Yazıcı'nın yaptığı gecede Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da bir konuşma yaparak, dernek ve faaliyetlerine ilişkin övgülerini ifade etti.

Bu özel gece, Ali & Aysun Kocatepe'nin seslendirdiği "İstanbul Şarkıları ve Şiirleri" ile sürdü. Ahmet Selçuk İlkan ve Ayşenur Yazıcı'nın okuduğu İstanbul şiirleri büyük beğeni topladı. Plaket töreni sonrasında sahneye gecenin onur konuğu Melihat Gülses davet edildi. Sanatçı'nın eşsiz yorumunun ardından gecenin sonunda dernek yönetimi topluca sahneye çıkarak bir İstanbul şarkısı seslendirdi.

İstanbul Düşünce Derneği ve İstanbul Projeleri yararına gecede bir müzayede düzenlendi. Ayhan Türker imzalı "Beylerbeyi Sırtlarından" konulu eseri, 16.000 TL bedel ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından satın alındı. Murat Hazinedar, eseri Beşiktaş Belediyesi adına değil kendi adına satın aldığını ve Açık Hava Müzesi'ne sergilenmek üzere bağışlayacağını belirtti. İstanbul düşünce Derneği'ne ve İstanbul'a böyle bir yardımda bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Yine Ayhan Türker'e ait "Göksü'nun Bitimi" adlı yağlı boya tablo eseri, 20.000 TL bedel ile Turgay Çolakoğlu tarafından satın alındı. Çolakoğlu, İstanbul Düşünce Derneği ve İstanbul adına faydalı olabilmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Yanı sıra müzayedede satılan Mücevher Kolye ve yüzük seti ise Ali Büyükdağ tarafından 13.100 USD bedel satın alındı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Ayhan Türker İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title