Haberler

İstanbul'da Sevgililer Günü Etkinlikleri

Bayrampaşa Belediyesi'nin organizasyonuyla ortalama 60 yıl "aynı yastığa baş koyan" 41 çift, nikah tazeledi.

Bayrampaşa Belediyesi'nin organizasyonuyla ortalama 60 yıl "aynı yastığa baş koyan" 41 çift, nikah tazeledi.

Bayrampaşa'da yaşayan çiftler, klasik araçlarla konvoylar halinde Bayrampaşa Belediyesi Şehir Parkı Mihver Restaurant'a geldi. Çiftlere, çocukları, gelinleri, torunları da eşlik etti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve eşi Melahat Aydıner ile organizasyonun onur konuğu sanatçı Cüneyt Arkın ve eşi Betül Arkın, ellerinde çiçekleriyle "gelinler ve "damatlar"la birlikte salondan içeriye girdi.

Atila Aydıner, yaptığı konuşmada, salondaki çiftlerin çok uzun yıllardır aynı yastığa baş koyduğunu, birlikte sıkıntılı, mutlu zamanlar geçirdiğini kaydetti.

Yaptıkları anket sonuçlarına göre, görücü usulüyle veya birbirleriyle severek evlenen genç çiftlerin kısa zamanda ayrılık kararı aldığını aktaran Aydıner, gençlere, 40, 50, 60 yıldır birlikte mücadele vererek, evlilik kurumunu sürdüren çiftleri örnek almaları tavsiyesinde bulundu.

Oyuncu Cüneyt Arkın da hayatının "en değişik" ve "en anlamlı" günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, salondaki çiftlere baktığında bütün Türkiye'yi, Anadolu'yu gördüğünü söyledi. Arkın, "Türk halkı kadar güzel, içten bakan bir millet yoktur" dedi.

-Cüneyt ve Betül Arkın çifti de nikah tazeledi-

Atila Aydıner'in nikahını tazelediği 41 çiftin şahitliğini de Cüneyt ve Betül Arkın, Melahat Aydıner ve AK Parti Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Fatma Akın yaptı. Çiftler de nikah akitlerini imzaladı.

Bayrampaşa Belediyesi, çiftlere Süleyman Demirel Üniversitesi'nde nanoteknoloji yöntemiyle üretilen ve 3 ay bekletildikten sonra saksıya dikilebilecek bir gül ile 2 kişilik kahve fincan seti hediye etti.

Bu arada, Atila Aydıner bir sürpriz yaparak 47 yıllık evli Cüneyt ve Betül Arkın çiftinin nikahını da tazeledi.

Pasta kesiminin ardından "gelinler" ellerindeki buketleri davetlilere attı.

-Çiftlere yönelik fotoğraf çekimi-

Pendik Belediyesi de Sevgililer Günü dolayısıyla çiftlere yönelik fotoğraf çekimi etkinliği düzenlendi. Gazipaşa Caddesi'nde yapılan ücretsiz fotoğraf çekimine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bahçelievler Belediyesi'nde bir bankanın Yayla Şubesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte ise "Sevgililer Platformu" kuruldu. Canlı müzik eşliğinde çekilen hatıra fotoğrafları, çiftlere güllerle birlikte verildi. Sevgililer Günü etkinlikleri kapsamında, ayrıca ilçede resmi nikahı olmayan 48 çiftin nikahı kıyıldı.

-Büyükçekmece'de 15 bin kişilik dev pasta kesildi-

Büyükçekmece Belediyesi de 14 Şubat Sevgililer Günü için bir dizi etkinlik düzenledi. Vatandaşlar Atatürk Kültür Merkezi önündeki etkinlikte "dilek ağacına" isteklerini astı. Büyükçekmeceli kadınların hazırladığı 15 bin kişilik dev pastadan ilk dilimi eşi Hatice Akgün'e veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sevginin sadece bugün değil, her zaman var olması gerektiğini söyledi.

Dev pasta için 18 kişilik ekip bir gün boyunca çalıştı. Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitim ekibi tarafından hazırlanan pasta için 50 kilo un, 30 kilo krema, 20 kilo yağ ve krem şanti kullanıldı.

Kadınlar etkinlikte, halay çekip, dans etti.

İlçedeki bir diğer etkinlikte ise evliliklerinde 50. yıllarını dolduran çiftleri buluşturdu. Temsili kına gecesi ile başlayan etkinlik hediye töreni ile devam etti.

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Atila Aydıner Cüneyt Arkın Bayrampaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title