Haberler

İstanbul'da Kültür-sanat

Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu anısına "Kurtalan Ekspres" tarafından yapılan "Göğe Selam" albümünün İstanbul'daki ilk konseri, 17 Ocak salı akşamı Ghetto'da gerçekleştirilecek."Kurtalan Ekspres"in orkestra olarak yer aldığı albüm "Göğe Selam" Aralık ayında piyasaya sürüldü.

Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu anısına "Kurtalan Ekspres" tarafından yapılan "Göğe Selam" albümünün İstanbul'daki ilk konseri, 17 Ocak salı akşamı Ghetto'da gerçekleştirilecek.

Teoman, Hayko Cepkin, Gür Akad, Emre Aydın, Feridun Düzağaç, Nev, Özlem Tekin, Fuat Güner, Bülent Ortaçgil, kemençede Özlem Yüksek, perdesiz gitarda Erkan Oğur ve Ogün Sanlısoy'un unutulmaz Barış Manço şarkılarını yorumladığı,

"Kurtalan Ekspres"in orkestra olarak yer aldığı albüm "Göğe Selam" Aralık ayında piyasaya sürüldü.

Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu anısına "Kurtalan Ekspres" tarafından yapılan "Göğe Selam" albümünün İstanbul'daki ilk konseri, 17 Ocak salı akşamı Ghetto'da yapılacak.

Türk halk müziğinin bilindik usullerine yeni bir yorum getiren "BaBa ZuLa", yarın İstanbul Live'da konser verecek.

Bir yandan elektronikle akustiği harmanlarken, diğer yandan da İstanbul'un güncel kaotik durumunu yansıtmayı başaran grup, sahnede her an farklı sürprizlere açık, etkileyici bir performans sunuyor.

İspanyol Lourdes Hernandez'in 2008 yılında Brian Hunt ile bir demo hazırlayıp bunu Myspace sayfasında paylaşmasıyla başlayan Russian Red projesi, yarın akşam Garajistanbul'da sevenleriyle buluşacak.

Türkiye'de alternatif müziğin yükselen isimleri olan The Villager ve The Free Licks, yarın akşam Clinic Live Music Club'da aynı sahneyi paylaşacak.

Mart 2011'de yayımladıkları "Diamond Mine" adlı ilk albümlerini 7 yılda tamamlayan "indie folk" ikilisi King Creosote ve Jon Hopkins, yarın akşam Salon İKSV'de konser verecek.

Geçen yıl gösterime giren "İncir Reçeli" filminde söylediği "Duman" isimli şarkısıyla bir anda geniş kitlelerin sevgilisi haline gelen Halil Sezai, yarın Jolly Joker İstanbul sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Çeşitli mekanlarda 1990'lar Türkçe pop müzik gecesi yapan Ömürden Cengiz (DJ Denden), 2. yıl kutlamasını yarın Hayal Bistro'da yapacak.

İlk albümleri 2006 yılında yayınlanan ve gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında verdikleri konserlerle Türkiye'nin önemli grupları arasında yerlerini alan Gevende, yarın Live Haymatlos'da sahne alacak.

Türkiye'de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, yeni yılın ilk konserini yarın Olimpia Event Hall'de verecek.

İsimlerini ilk olarak "Roxy Müzik Günleri"nde "Billboard Özel Ödülü" ile A Due Carmen olarak duyuran ve "Pembe Mezarlık" isimli şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Model, 14 Ocak'ta Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Güçlü sesi, muhteşem yorumu, sahnedeki samimi ve zarif duruşuyla Candan Erçetin, 2012'nin ilk konserini 14 Ocak'ta Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde verecek.

Erkan Oğur, İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu'nun 1995 yılında kurduğu Telvin, 14 Ocak'ta Borusan Müzik Evi'nde sevenleriyle buluşacak.

Mevlana Kültür ve Sanat Vakfının tertiplediği "Sema Töreni", 15 Ocak'ta Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Bestekarı bilinmeyen, bestelenmiş en eski Mevlevi ayinlerinden olduğu kabul edilen (Beste-i Kadim) Pençgah Ayini, Neyzenbaşı Mahmut Ekrem Vural ve Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı Musiki Heyeti ile tanınmış profesyonel ses ve saz sanatçıları ile birlikte icra edilecek sema töreni, Türk tasavvuf musikisinin önemli ismi Nezih Uzel ve İstanbul Sema Grubu'nun katılımlarıyla icra edilecek.

-Sahne sanatları-

Faruk Sofuoğlu tarafından kurulan İstanbul Meydan Sahnesi, "Her Yöne 90 Dk." adlı 2 perdelik komedi oyununu, yarın Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneleyecek.

Seyfi Şahin'in yazdığı, Ahmet Çevik, Aylin Kabasakal, Deniz Oral, Fulden Akyürek, Şule Cengiz ve Veysel Diker'in rol aldığı oyun, izleyicileri de oyuna dahil ediyor.

Yeni sezona Karadeniz kadar renkli insanları anlatan, dalga dalga bir komedi ile başlayan İstanbul Halk Tiyatrosu, "Paçi" adlı oyunuyla yarın akşam Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde perdelerini açacak.

Burak Akyüz'ün yazıp Kemal Başar'ın yönettiği ve müziklerine Fuat Saka'nın imza attığı "Paçi"de, Erkan Can, Neslihan Yeldan, Murat Taşkent, Faruk Akgören, Fehmi Karaaslan, Tuğçe Güleç ve Nazif Uğur Tan rol alıyor.

Rus yazar Anton Çehov tarafından yazılan ve klasik bir başyapıt olma özelliğini taşıyan "Vanya Dayı", yarın Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde perdelerini açacak.

Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği oyunda Levend Öktem, Selçuk Yöntem, Can Kolukısa, Nesrin Kazankaya, Linda Çandır, Aysan Sümercan, İlker Yiğen, Zeynep Özden, Volkan Aktan, Ömer İvedi ve Oğuz Turgutgenç rol alıyor.

Jean Marie Chevret'in yazılan ve Nedim Saban tarafından Türkçe'ye çevirilen ve uyarlanan "Büyük İkramiye", 14 Ocak'ta Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon'da seyirciyle buluşacak.

Sıcak aile ilişkileri ortamında şans ve umut olgularıyla değişen hayatları mizahi bir dille sergileyen oyunda, Celal Kadri Kınoğlu, Armağan Çağlayan, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş ve Yılmaz Sütçü rol alıyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Bahadır Akkuzu Barış Manço Cem Karaca Kurtalan Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title