Haberler

İstanbul: Avrupa Liglerinde Heyecan Sürüyor

Avrupa'nın Üst Düzey Liglerinde Bir Futbol Haftası Daha Geride Kalırken, Heyecan Her Zamanki Gibi Yine Zirve Mücadeleleriyle Doruktaydı.

Avrupa'nın üst düzey liglerinde bir futbol haftası daha geride kalırken, heyecan her zamanki gibi yine zirve mücadeleleriyle doruktaydı.

İngiltere Premier Lig'de zirve yarışı yapan Manchester United ve Chelsea'yi karşı karşıya getiren büyük maçta, taraflar birbirleriyle yenişemediler. Son iki sezonun şampiyonu Chelsea, Premier Lig'de, 3 puan farkla lider durumda bulunan Manchester United'ı Old Trafford'da yenmenin hesaplarını yaparken, maç sonunda belki de bir puana seviniyordu. Louis Saha ve Ricardo Carvalho'nun golleriyle 1-1 sona eren maçın ardından Manchester United 14. hafta sonunda 35 puanla liderliğini sürdürürken, Chelsea ise, 32 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Premier Lig'de Bolton Wanderers ise, üst sıralar için mücadele veren güçlü rakibi Arsenal'i kendi sahasında 3-1 devirdi ve ligde 3. sıraya yükselmeyi başardı. Bolton'da Fenerbahçe'den transfer edilen Fransız yıldız Thierry Henry attığı 2 golle Arsenal'i yıkan isim olurken, kuşkusuz haftanın da oyuncuları arasında yer alıyordu. Arsenal ise aldığı bu yenilgiyle, lider Manchester'ın 13 puan gerisine düşerek şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcastle United ise, Sibierski'nin 69. dakikadaki golüyle, Portsmouth engelini 1-0'la geçti ve puanını 13'e yükselterek rahat bir nefes aldı.

İspanya La Liga'da zirve mücadelesi veren takımlar, 12. hafta müsabakalarını kayıpsız atlattılar. Son La Liga ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu FC Barcelona, milli futbolcu Nihat Kahveci'nin sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığı Villerreal'i Nou Camp'ta 4-0 gibi farklı bir skorla devirerek liderliğini sürdürdü. Katalan ekibinin golleri Brezilyalı yıldız Ronaldinho (2), Gudjohnsen ve Iniesta'dan geldi. Barça, bu galibiyetle puanını 29'a yükselterek haftayı kayıpsız kapadı. La Liga'da şampiyonluk hedefleyen bir başka takım olan son UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla ise, Atletic Bilbao'yu deplasmanda Luis Fabiano (2) ve Marti'nin golleriyle 3-1'le geçerek, 28 puanla Barcelona'yı takibini sürdürdü. Son haftaların çıkıştaki bir başka takımı Real Madrid ise, güçlü rakibi Valencia'yı deplasmanda tecrübeli golcüsü ve kaptanı Raul'ün attığı tek golle 1-0 yenerek önemli bir galibiyet aldı ve zirveyi takibini sürdürdü. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda Perşembe günü karşılaşacağı Celta Vigo ise, kendi sahasında Real Zaragoza'yla 1-1 berabere kaldı. Milito'nun golüyle 1-0 geriye düşen Celta Vigo'da takımına 1 puanı Baiano'nun golü getirdi.

İtalya Ligi Serie A'da haftanın en önemli maçında şampiyonluk mücadelesi veren Palermo'yla Inter'in mücadelesinde gülen ekip Inter oldu. Hafta içinde Fenerbahçe'ye UEFA Kupası gurup maçında İstanbul'da 3-0 mağlup olan Palermo, bu kez kendi sahasında zirve mücadelesi verdiği Inter'e 2-1'le boyun eğdi. Inter'in golleri 7. dakikada Zlatan Ibrahimovic ve 61. dakikada Patrick Vieira'dan gelirken, Palermo'nun tek sayısını, 45. dakikada Amauri kaydetti. Inter, deplasmanda aldığı bu galibiyetle rakibiyle arasındaki puan farkını altıya çıkarırken, Sampdroria'yı deplasmanda 4-2'yle geçen Roma ise Palermo'dan ikinci sırayı alarak Inter'in yeni rakibi oldu. Serie A'da Inter, 33 puanla liderliğini sürdürürken, Roma, 29 puanla ikinci, Palermo ise, 27 puanla 3. sırada bulunuyor. Serie A'da sıkıntılı günler geçiren AC Milan ise, Messina'yı kendi sahasında 13. dakikada Maldini'nin attığı golle devirerek haftalar sonra 3 puanla tanıştı ve ligde rahat bir nefes aldı.

Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga'da ise, milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin formasını giydiği Schalke 04, kendi sahasında ağırladığı Bochum'u 2-0'la geçerek zirvedeki yerini korudu. UEFA Kupası'ndan ve Almanya Kupası'ndan elendikten sonra tüm umudunu lig şampiyonluğuna bağlayan Schalke'yi Bochum karşısında galibiyete Brezilyalı defans oyuncusu Rafinha ve Danimarkalı golcü Peter Lovenkrands taşıdı. Bundesliga'da zirve mücadelesi veren Werder Bremen ise, Arminia Bielefeld'i 3-0'la geçerek puanını 27'ye yükseltirken, Stutgart ise Borussia Moenchengladbach'ı 1-0'la geçerken, Werder Bremen'le aynı puanla takibini sürdürdü. Son şampiyon Bayern Münih ise, 1-0 geriye düştüğü maçta Hamburg'u Roy Makaay ve Pizarro'nun golleriyle 2-1 yendi ve 26 puanla 4. sırada yer aldı. Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Bayer Leverkusen ise, kendi sahasında ağırladığı Energie Cottbus'u; Barbarez, Rolfes ve Voronin'in golleriyle 3-1 geçti ve 18 puanla 10. sıraya yükseldi.

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1), tüm takımlar el birliği etmişçesine Lyon'yn üst üste altıncı şampiyonluğuna ulaşması için çabalıyor. Olimpik Lyon, 15. hafta maçında, Auxerre'i Fransız orta saha oyuncusu Florent Malouda'nın golüyle 1-0 geçti ve puanını 40'a yükselterek en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 14'e çıkardı. Lyon'un en yakın rakipleri olan ve zirveden kopmamak isteyen Lille ve Lens ise haftayı puan kayıplarıyla tamamladılar. Lille, Monaco'yla kendi sahasında 1-1 berabere kalırken, Lens ise deplasmanda Le Mans'la aynı skorla sahadan ayrıldı. Lille, Lens ve Sochaux 26, Nancy ve Bordeaux ise 25'er puanla ikinci sıra için mücadelelerini sürdürüyorlar.

Belçika Birinci Ligi'nde zirvede yer alan RC Genk, Mouscron'la deplasmanda 2-2 berabere kalmasına rağmen 34 puanla liderliğini sürdürürken, milli futbolcu Serhat Akın ve eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan'ın formasını giydiği Anderlecht ise, Roeselare'i kendi sahasında 3-2 yendi ve puanını 30'a yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. Beşiktaş'ın Çarşamba günü, UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Clube Brugges ise, Zulte-Waregem'i, golcüsü Balaban'ın yıldızlaştığı ve toplam dört gol attığı maçta, 4-1 yendi ve 27 puanla 3. sırada yer aldı.

Avrupa'da futbol heyecanı, hafta içinde UEFA Kupası'nda yapılacak gurup maçlarıyla devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title