Haberler

İş Dünyası, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Buluştu

Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ Grand Yazıcı Otel'de gerçekleştirdiği Uludağ Ekonomi Zirvesi, Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Çelik Motor Filo Kiralama Genel Müdürü Bora Koçak, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ Grand Yazıcı Otel'de gerçekleştirdiği Uludağ Ekonomi Zirvesi, Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Çelik Motor Filo Kiralama Genel Müdürü Bora Koçak, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Türkiye ekonomisine ilişkin önemli bilgileri paylaştığı Uludağ Ekonomi Zirvesi Franke'nin sponsorluğunda 'Türkiye'ye Yatırım: Riskler ve Fırsatlar 2014' oturumu ile devam etti. Moderatörlüğünü Cüneyd Zapsu Danışmanlık Başkanı Cüneyd Zapsu üstlendiği panelde TPG Capital Ortağı ve Kıdemli Danışmanı Vincenzo Morelli, Rosatom Denizaşırı Ülkeler Başkanı Yardımcısı Anastasia Zoteeva, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbaşanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Burganbank Grup CEO'su Eduardo Eguren ve PSA International Avrupa, Akdeniz ve Amerika Bölgeler CEO'su David Antonuis Yang konuşmacı olarak yer aldı.

Avrupa'nın Geleceği

İngiltere Büyükelçiliği sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 'Avrupa'nın Geleceği' başlığını taşıyan ikinci oturumda Avrupa'nın geleceği, Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine etkileri çerçevesinde ele alındı. Moderatörlüğünü Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın'ın yaptığı panelde Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Birleşik Krallık Milletvekili Jack Straw ve AMEC CEO'su Samir Brikho konuşmacı olarak yer aldı.

Yeni Dönemde Liderlik

Daikin sponsorluğunda gerçekleşen 'Yeni Dönemde Liderlik' oturumunda Fatih Terim söz aldı. Fatih Terim, aktif liderlik kavramına değinerek, ekiple çalışmanın önemine değindi. Statik liderliğin yerini artık aktif liderliğin aldığını söyleyen Terim, bu anlayışla farklılık yaratmanın ve performans artışının kolaylaştığını ifade etti. Globalleşen Türk Şirketleri Nurol GYO'nun sponsorluğunda gerçekleşen 'Globalleşen Türk Şirketleri' oturumunda yeni arayışlar ve büyüme stratejileri tartışıldı. Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu moderatörlüğündeki oturumda Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve Eczacıbaşı Holding CEO'su Erdal Karamercan konuşmacı olarak yer aldı.

Dijital Şirket Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilk günü sponsorluğunu Turkcell'in yaptığı 'Dijital Şirket' oturumuyla sona erdi. Oturumda, yarının şirketlerinin nasıl yönetileceği masaya yatırıldı. Moderatörlüğünü Atos Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Orhan Akbulut'un üstlendiği oturumun konuşmacıları Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, MUBI Kurucu ve CEO'su Efe Çakarel, Delivering Happiness İspanya CEO'su Carlos Piera Serra, CarrefourSA CEO'su Mehmet T. Nane ve Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen idi.

Güçlü sponsor desteği

Başladığı yıldan bu yana ana sponsorluğunu Çelik Motor Filo Kiralama'nın üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi' co-sponsorları arasında Avea, İngiltere Büyükelçiliği, Nef, Nurol GYO, Turkcell ve Vodafone bulunuyor. Citibank, Daikin, Doğa Koleji, Franke, Hafele, Samsung, TEB'in oturum sponsoru olduğu Zirve'de TAV Havalimanları destek sponsoru olarak yer aldı. Cnbc-e, CNN Türk, Hürriyet'in medya ortakları arasında yer aldığı Zirve'de, etkinlik sponsorları Denizbank, Finansal Kurumlar Birliği, Garanti Bankası, TeliaSonera, konaklama sponsoru Ağaoğlu, içecek sponsoru Uludağ İçecek, hizmet sponsoru ise Grand Yazıcı Hotels oldu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çelik Motor Rauf Ateş Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title