Haberler

İran Inruzha Tiyatrosu Adana'ya Geliyor

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. 21-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları "İstanbul Efendisi", Ankara Ekin Tiyatrosu "Üçüncü Zil", Bursa Devlet Tiyatrosu "Sarıpınar 1914" ve İran'dan Inruzha Tiyatro Topluluğu "Kuraklık ve Yalan" oyunlarıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 21 - 22 Nisan tarihlerinde "İstanbul Efendisi" oyunu ile Adanalı izleyicilerle buluşuyor. İstanbul Efendisi'nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor.

Adana Tiyatro Festivali, 23 - 24 Nisan tarihlerinde Ankara Ekin Tiyatrosu'nu ağırlıyor. "Üçüncü Zil", yeni bir oyunun hazırlığına girişen iki arkadaşın, bir yandan hayat koşullarının olumsuzluklarına karşı direnirken, bir yandan da değişen tiyatro anlayışına ayak uydurmaya çalışma hikayelerini anlatıyor.

Türk edebiyatının usta kalemi Reşat Nuri Güntekin tarafından yazılan ve Turgut Özakman'ın uyarladığı "Sarıpınar 1914", festivalin bir diğer konuğu olacak. Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan oyun, 1914'te Osmanlı İmparatorluğu döneminde geçiyor. Yöneten ve yönetilenlerin sorunlara yabancılaşmasını gülünç ve iğneleyici bir dille anlatan oyun, gerçekleşmeyen bir deprem üzerinden, izleyicileri çözüm yolları, ilgisizlik, duyarsızlık gerçekleriyle yüzleştiriyor.

Festivalin bu haftaki bir diğer konuğu ise İran'dan Inruzha Tiyatro Topluluğu olacak. İsmini eski Pers İmparatoru Darius'un, 2500 yıllık Persepolis yazıtlarından alan "Kuraklık ve Yalan" adlı oyun, çağdaş İran tiyatrosunun en önemli yazarlarından biri olan Muhammed Yakubi tarafından kaleme alındı. Yakubi, yalan ve gizliliği, iki kadın ve iki erkeğin aralarındaki ilişkiden yola çıkarak anlatıyor ve dışarıdan bakıldığında çok basit gibi görünen ilişkilerin aslında ne kadar karmaşık olduğunu vurguluyor. Oyunda, "Bir Ayrılık" filmiyle tanınan aktör Peyman Maadi başrolde yer alıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Tiyatroları İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title