Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Gerilimin Sorumlusu Ankara

Güncelleme:

İran, Rus Su-24 uçağının düşürülmesiyle bölgede artan gerilimden Ankara'yı sorumlu tuttu.

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rus uçağının düşürülmesinden dolayı Türkiye'yi suçlayarak, "Provokatif eylemler ve bunların birçok hukuki sonucu olayı başlatan tarafın sorumluluğundadır." dedi.

RUHANİ DÜN "SOĞUKKANLILIK" MESAJI VERMİŞTİ

Dün, Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, Rusya ve Türkiye'den gerekli önlemleri alarak bu tip olayların tekrarlanmasının önüne geçmesini istemiş, "Bize kardeş ve komşu iki ülkeden soğukkanlı olmalarını rica ediyoruz." ifadesini kullanmıştı.

"FÜZELER OYUNCAK DEĞİL, HERKESE HAVADA İSTEDİĞİ KARARI ALAMAZ"

Ruhani, "Bugüne kadar elde ettiğimiz bilgilere göre Rus uçağı Suriye sahasında operasyon yaparken vuruldu. Uçağın Türkiye sınırına yaklaşmış olmasını varsayalım, füze ve uçak oyuncak değil. Herkes havada istediği kararı alabilecek kadar düzensizlik bölgeye egemen olabilir mi? Bu eylemler çok tehlikelidir." diye konuşmuştu.

MECLİS BAŞKANI: BÜYÜK BİR HATA

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, Türkiye'nin Rus uçağını düşürerek "büyük bir hata" yaptığını öne sürdü. Başkent Tahran'da temaslarda bulunan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüşen Laricani, "Rusya'ya karşı Türkiye'nin yaptığı eylem büyük bir hataydı. ABD Cumhurbaşkanı Barack Obama'nın eylemi desteklemesi ise daha da büyük bir hata olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Laricani, "Bu eylem, bölgedeki çatışmaların daha üst seviyeye tırmanarak genişlemesine neden olup terörizmle mücadeleyi unutturacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Türkiye İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (100)

şahin:

farslar tarih boyunca osmanlıyı satışa getirmiştir, şaşılacak hiçbir şey yok

25
5
yanıtYanıtla
AbcMobil-IOS:

Bu iranlılar kadar üç kağıtçı ve sahtekar varmıdır acaba

24
2
yanıtYanıtla
Ülkücü:

Iran Türk dusmanidir...

18
5
yanıtYanıtla
ramazan:

bunlar osmanlıda da belaydı basımıza şimdide müslüman kılıklı yahudiler

18
5
yanıtYanıtla
adem:

iran hava sahasında uçalım bakalım ne yapıcaklar

20
1
yanıtYanıtla
Ademe:

hadi uç Adem

yanıt2
yanıt4
halk:

ulan papazz ne zamn hırıstıyan oldun

19
2
yanıtYanıtla
Ali:

Iran vatandaşlarına yardım etmeyin kardeşlerim bi insan bu kadar kalles olamaz Rusya bizi taciz etti İran bırakın etsin dedi taciz eden topraklarımiza tecavüzde eder şeref. ..İran ülkeme gelmeyin lan

13
7
yanıtYanıtla
ulaşlılıMobil-ANDROID:

sıranızı bekleyin sahte müslümanlar herkes size arkasını döndüğünde karınızın kızınızın molped ine kadar biz gönderdik

18
2
yanıtYanıtla
emekli:

gavur gavuru tutar müslüman müslümanı tutmaz bunların ne oldukları belli değil kurtuluş savaşındada bunların çoğu bizi tutmadı düşman saffında yer aldı allah yar ve yardımcımız olsun

14
6
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title