Haberler

İphone Xr, Milyonlarca Kişi İçin Doğru Zamanda Doğru Telefon Olabilir

iPhone XR ile Apple "En İyiyi" Genişletiyor

iPhone XR, Milyonlarca Kişi için Doğru Zamanda Doğru Telefon Olabilir.

Apple bence iPhone XR modelini duyurmakla harika bir iş yaptı. Yükseltme bekleyen milyonlarca kişi için iPhone XR doğru zamanda doğru telefon olabilir. Şirketin görkemli tarihinde yaptığı en ilginç telefonlardan biri olabilir.

Hemen bir düşünelim: Apple amiral gemisi akıllı telefonları iPhone XS ve iPhone XS Max modellerini duyurdu. Gerçekten sadece dolar kuru ile boğuşan gelişmekte olan ülkeler için değil, ana vatanı Amerika'da bile pahalı bulundu. şimdi bu pahalı bulunan cihazlardaki aynı özelliklerin bir çoğunu paketleyen bir başka akıllı telefon modeli iPhone XR kullanıma sunuluyor.

Apple için aslında bu duyulmamış bir hareket. Sona eklenen "R" harfinin bir anlamı yok ancak söylenirken biraz daha yumuşak bir tonlamaya neden olduğunu görebilirsiniz.

Otomobilleri ve hızlı giden şeleri seviyoruz; "S" ve "R" harflerinin her ikisi de ekstra özel olan spor otomobilleri belirtmek için kullanılan kısaltmalar. Yine de iPhone XR'ı diğerlerinden farklı tutacak özelliği "Daha Ucuz" olması olacak.

Bu özelliği yükseltme bekleyen ancak yeteri bütçelere sahip olamayan milyonlarca kullanıcı için en yeni – premium özelliklerin bazılarına sahip olmak için bir fırsat sunuyor. Apple ise bir anlamda mümkün olduğu kadar çok insanın iPhone kullanmasını sağlamaya niyet etmiş görünüyor.

iPhone XR'nin neden özel bir değişim olduğunu anlamak için Apple'ın siciline bakmak yeterli!

2014'ten beri şirket genellikle yılda iki telefon modeli duyurmaya odaklandı. Bu özelliğinden saptığı telefonlar 2016'daki iPhone SE, iPhone 6S ve 5S. Genelde bilinen teknolojinin farklı isimlendirmesi şeklinde olan bu modeller içinde farklı olan geçen yıl ki; iPhone 8 ve 8 Plus, her ne kadar iPhone 7 ve 7 Plus'ın devamı niteliğinde olsa da biraz daha bir öncekiler göre farklıydı. Tüm bunlardan sonra ise iPhone X modeli geldi ki bu tam bir farklı bir evrimin başlangıcı oldu.

iPhone X ile artık akıllı telefonlarda fiyat barajı 1000 doları aştı. Muhtemelen, iPhone'un geleceğini yeniden tanımladıktan bir yıl sonra, Apple'ın mühendislik ekibinin iPhone XS Max ve XR'yi iki yeni akıllı telefonunu piyasaya sürmesinin ne kadar büyük olduğunu düşünebilirsiniz.

Apple'ın en sofistike teknolojilerinin bir kısmını belirli bir mali erişilebilirlikle harmanlayan bir cihaz olan iPhone XR ile; aynı şeyi yapmaya çalışmak, bir anlamda bu karşılaştırmayı daha da zorlayıcı yapıyor.

Burada ortaya çıkan esas sorun;

"Eğer XS ve XS Max ile üst sınırları en iyi bir şey yapmak için çabalarken; daha büyük bir kitle için daha uygun bir şeyi nasıl yapılacak?

İşte bu nedenle XR, mümkün olan en iyi performansı sağlamayı amaçlıyor; bu nedenle şirket yeni A12 Bionic yonga kümelerinin iç kısımlarını kullandı. Bu yüzden; Amiral gemilerinden daha az paraya aynı performansı sunmak, Apple için yeni ve şaşırtıcı bir harekettir; ancak XR'i hem yükselticiler hem de yeni gelenler için cazip hale getirecek bir seçenek haline getirmektedir.

bu sayede iPhone XR sahipleri biliyor ki elinde tuttukları "En İyi" teknolojiye sahip akıllı telefonlardan biri olacak.

iPhone'lar dünyanın en çok kullanılan kameraları arasında!

Bu yüzden de Apple, XS'nin mükemmel 12 megapiksellik geniş açılı fotoğraf makinesini XR'ye aktardı. Daha iyi dinamik aralık ve portre çekimleri için bir makine öğrenimi özelliği ile güçlendirdi. Artık bir parmak izi sensörü için yer kalmadığında cihazın üst kısmında bir yüz tanıma kimliği sensörü yer alıyor. Tahmin edebildiğiniz gibi XS ve XS Max ile aynı Face ID kurulumu. Ekranda ikinci bir telefoto ve kamera ve basınca duyarlı bir 3D Dokunmatik teknolojisi yok.

Elbette bu olan olmayan özelliklerden önce iPhone XR'nin gövdesini fark edeceksiniz. Cam kullanılan gövdede alüminyum kullanıldı. çok renkli paslanmaz çelik olmayacak. Sunulan renkler – siyah, beyaz, mavi, sarı, mercan ve kırmızı – güzel, ama XR'in fiziksel boyutları biraz sıra dışı. 6.1 inç ekran boyutu bir çok kişi en ideal ölçüye sahip.

Ekranı ise belki de en doğru olan bileşen. Apple'ın bir LCD ekran kullanma kararı büyük ölçüde en pratik yoldu. Çünkü bu ekranlar genellikle daha az mal oluyor. Ancak bu LCD paneli farklı yapan dokunuşunuzu 120Hz hızında algılıyor olması. Gerçekten dokunmaya duyarlı bir panel. Bazıları bu LCD ekranın yenilem hızının 120 Hz olduğunu bildiriyor ki bu tamamen yanlış bir bilgi.

iPhone X, iPhone XS ve temel olarak her güzel Android telefon gibi cihazlar; 1080p'den daha yüksek çözünürlüklerde veya daha yüksek çözünürlükte çalışan ekranlara sahip. iPhone XR'nin ekranı bu ekranlar kadar yüksek değil ve bazı insanlar bu konuda üzülüyor. Ancak bu kağıt üzerinde, yargılamak için bu ekrana bakmak ve kullanmak gerekli. Apple bunun önemli olmadığını, göremediğimiz piksellerin sadece sayıdan ibaret olduğunu söylüyor.

Ben buna inanmasam da, yeterince iyi olmasa bir ay sonra Apple bunu piyasaya sunmazdı diyorum.

Gelelim onu nispeten cazip kılan fiyat tarafına;

Android rakipleri son dönemde bir birinden farklı ve güzel akıllı telefonlar üretti. Huawei, Xiaomi ve OnePlus, tabi ki Samsung'ta var. ortalama 500 Dolar civarında bir fiyatlandırma olan rakipleri arasından 749$ gibi bir fiyatlandırma ile hala yukarıda.

Yine de iPhone XR, Milyonlarca Kişi için Doğru Zamanda Doğru Telefon Olabilir.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Cep Telefonu Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title