Haberler

İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni

11. kez düzenlenen İPEKYOLU Yılın Altın Adamları Ödül Töreni'nde TBMM Başkanı Çiçek'e "Türk Dünyası Hizmet Ödülü", Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na ise "Yılın Bakanı Ödülü" takdim edildi.

11. İPEKYOLU Yılın Altın Adamları Ödül Töreni'nde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e "Türk Dünyası Hizmet Ödülü", Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu'na ise "Yılın Bakanı Ödülü" takdim edildi.

Gönen Hotel'de gerçekleşen ödül töreninde katılamayan Çiçek'in ödülünü TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız, Eroğlu'nun ödülünü ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca aldı.

Törende konuşan Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, 7 yıl önce gerçekleşen ödül törenine katıldığını belirterek, "O zaman da söyledim. Biz Gagavuzlar az varız ama varız. Sizin yardımlarınızla bugün biliniyoruz" diye konuştu. Formuzal, birçok Gagavuz gencinin yurt dışında eğitim aldığını aktararak, Türkiye'yi Türk dünyasını peşine takacak bir lokomotif olarak niteledi.

Ödül töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi ise, Türk dünyasının çok büyük bir aile olduğunu ifade ederek, yaklaşık 250 milyon nüfuslu bir aile olduklarını söyledi. Safi, Türkler'in çok büyük bir coğrafyada yaşadıklarını anımsatarak, "Bu coğrafyada hizmet veren, insanlarımızı, soydaşlarımızı, kandaşlarımızı, dostlarımızı birbirleriyle tanıştıran, bir araya getiren, bu konuda katkı sağlayan İpekyolu Grubu'na ve Seyfullah Türksoy'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Türksoy'la İpekyolu Dergisi Yayın Yönetmeni, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Seyfullah Türksoy da İpekyolu kavramının önemine değinerek, ödül töreninin amacının Türkiye'yle kardeş ülkeler arasında bağları geliştirmek olduğunu söyledi.

Türksoy, kültür ve iletişim köprüleri kurmak istediklerini aktararak, ideallerinin önemli bir kısmını gerçekleştirmeye başladıklarını anlattı. Dünyanın her yerinde Türk varlığını araştırdıklarını, en uç noktalara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Türksoy, hizmetlerinin daha kalıcı olması amacıyla İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni kurduklarını hatırlattı.

Türksoy, merkezde 30 ayrı sivil toplum kuruluşunun temsil edildiğini vurgulayarak, "Allah nasip ederse, şimdiye kadar gündeme gelmeyen pek çok konuyu gündeme getireceğiz. Bunların başında uyuşturucu konusu var. Şu anda maalesef gerek Türkiye'de gerekse de Türk dünyasında en büyük problem budur. Biz hala problemleri halının altına süpürüyoruz. Bugün binlerce gencimiz bu tuzağa düşüyor. Biz, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak ilk gündeme getireceğimiz konulardan biri budur" diye konuştu.

Ödül alanlar

11. kez düzenlenen İPEKYOLU Yılın Altın Adamları Ödül Töreni'nde ödül alanlar şöyle:

Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov ve TİKA Başkanı Serdar Çam, Cemal Yangın, Halil Uluer, Amerika Ahıska Türk Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbenderov, Amerika-Dayton Eğitim Vekili Adil Baglrov, Romanya-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamer Atalay, Kosova-Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen, TRT Avaz, Prof. Dr. Oktay Belli,  Kürşat Zorlu,  Ahmet Yesevi Kültür Derneği Başkanı Fatma Sönmez, Kamil Salduz ve Gürcistan Borçalı Türkleri Birliği Başkanı Zalimxan Mammadli "Türk Dünyası'na hizmet ödülü"ne layık görülürken, Prof. Dr İlham Rahimov "Türkiye-Rusya Dostluk ve İşbirliği Onur Ödülü'nü, Anar Mamadov "Yurt dışında Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü'nü, Serdar Gökhan "Sanata Hizmet Onur Ödülü"nü, Turgut Torunoğulları "Yılın Turizm Yatırımcısı Ödülü"nü, Hikmet Eren "Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü"nü, Mesut Arıcı "Orta Asya'da Yılın Firması Ödülü"nü, Fikret Yazıcı "Türk Ekonomisi'ne Hizmet Ödülü"nü, Erkut Taşer "Kırgızistan Yılın Firması Ödülü"nü, Dünya Yaşılık Derneği Genel Başkanı Umut Çınar "İnsanlığa Hizmet Ödülü"nü, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş "Yılın Valisi Ödülü"nü, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise "Yılın Belediye Başkanı Ödülü"nü aldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Cemil Çiçek İpekyolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title