Haberler

İnternetten Yemek Siparişi Veren Genç Kıza Taciz Şoku

Güncelleme:

İstanbul'da internet üzerinden yemek siparişi veren M.Ö., firma çalışanlarının tacizine uğradığını ileri sürdü. Genç kız, yaşadığı tacizi sosyal medyada anlattı.

Yemek sipariş sitesi üzerinden paket servis isteyen genç kızın hayatı kabusa döndü. Kapıda başlayan taciz, telefonda küfür ve tehditlere kadar vardı.

İstanbul'da yaşayan M.Ö., 21 Şubat Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece yaşadığı korkunç tacizi Facebook sayfasında anlatınca sosyal medya ayağa kalktı.

Sabah saatlerinde iş seyahatine çıkacak olan M.Ö., eksiklerini tamamlamak için saat 23.57'de internet sitesi üzerinden sipariş verdi.

Genç kız, POS cihazında sorun olması sebebiyle gece boyunca servis elemanlarıyla birkaç kez yüz yüze geldi.

İddiaya göre, son gelen firma elemanı önce ters tavırlar sergileyerek genç kızı tehdit etmeye başladı.

M.Ö.'nün ifadeleri şöyle; "Daha kapıdan görünüşüme bakar bakmaz ters bir tavır sergileyen bu kişiye, "yorucu oldu" dememle birlikte tedirgin anlar yaşamaya başladık. "Yorucu oldu, sana mı?" "Yoruldun mu yoksa sen?" gibi cümleleri tehditkar ve inanın korku salmak ister bakışlar, tavırlarla pekiştiren bu kişinin bu davranışlarına hiç korkmadan, direkt gözlerinin içine bakarak yanıtlar verdim"

"NE KADAR MUTLU OLDUN?"

'Kadınlar ne demek istediğimi daha iyi anlar, korkmamamla daha da nefret dolu gözler ve sözlerle bakan bu şahıs, pos cihazının parayı çekmesiyle bir zafere ulaşmışcasına bana hesap sorunca, "ben de çekmesine mutlu oldum" dedim ve istediğini alamayarak huzursuzluk içinde gitti. Hatta evde beni ziyarete gelmiş 2 arkadaşıma, yaşadığım olayın detaylarını anlatarak bu işin burada bitmeyeceğini hissettiğimi söyledim.

Saat 03:48'de, cep telefonuma gelen "ne kadar mutlu oldun?" mesajıyla başlayan taciz, çok kısa sürede ısrarcı aramalara, tehditlere, burnumdaki "pirsing"e, tipimle ilgili sarkıntı ve eleştirilere dönüştü'

KÜFÜRLER VE ARAMALAR DEVAM ETTİ

Genç kızın telefonuna kolayca ulaşan servis elemanı küfürle mesajlarla gece boyunca tacizini sürdürdü

'Savcılığa ve polise giderim' yanıtı da tacizciyi korkutmadı... Genç kızı son olarak 'Ölünü s.....' gibi ağza alınmayacak küfürlerle tehdit eden servis elemanı, sabah da telefonla aradı.

Polise gideceğini söyleyen M.Ö, "ben polisim zaten, ne olacak ki bana" yanıtını aldığını öne sürüyor.

SOSYAL MEDYADA ÇAĞRIDA BULUNDU

Genç kızın anlattıkları sosyal medyada infial yarattı. M.Ö.'nün çağrısı şöyleydi...

"Bu kişi B. Kuruyemiş adına bana siparişi getiren kişidir. Telefon numarası gayet açıktır, başkasınınkini kullanmış olsa dahi, yaptığımız konuşma üzerinden mesajla açıkça referans vermekten, korku salmaktan, ölüm dahil olmak üzere türlü şekillerde "s......" tehdit etmekten ve bunu yaparken adres, isim, mahalle, telefon bilgilerimi kullanmaktan çekinmemiştir. Bu şerefsiz nasıl ki bunları yaparken korkmadı, utanmadıysa, ben de mesajlarının bir kısmını paylaşmaktan ne korkuyorum ne de utanıyorum; çünkü bu ülkede her geçen gün yaratılmak ve yaşatılmak istenilen korkunun, biz kadınların yaşama şeklinden, kişisel tercihlerinden ve en çok da korkusuzluğundan kaynaklandığını biliyorum. Ben bu şahıs cezasını çekene kadar uğraşacağım; firmanın durumu itiraf etmesi için boykot etmenizi veya afişe etmek amaçlı, en azından bu statusü paylaşmanızı rica ediyorum. Hepimizin güvenliğini tehdit eden bu canavarların, sırtımızdan milyarlar kazanmasını ve her şeyin bu kadar rahatça yapılabilmesini artık kabul edemiyorum. Tüm bilgilerime sahip, hiçbir çekincesi olmayan bu sapığın bana zarar vermeyeceğinin garantisini kim verecek?"

SİPARİŞ VERİLEN YER BAMBİ CAFE ÇIKTI

Bambi Cafe'ye ait Bambi Kuruyemiş'ten gece sipariş veren M.Ö.'nün, siparişi getiren çalışan tarafından tacize uğraması büyük tepki topladı. Bambi Cafe yetkilileri, tacizi doğrularken, o çalışanın işten çıkarıldığını belirterek, tacize uğrayan M.Ö.'den ve kamuoyundan özür diledi.

ÖZÜR DİLEDİ

M. Ö.'nün bu yazısı saat 13.30 itibariyle Facebook'ta 7 bin 454 defa paylaşıldı. Olayın üzerine Bambi Facebook sayfaları üzerinden bir özür notu paylaştı.

Paylaşımda tacizcinin sadece yedi gündür kendileri ile çalıştığını vurgulayan Bambi "kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarının toplumumuzda onarılması güç yaralar açtığı böylesi bir dönemde bu üzücü olayın yaşanmasına sebep olan şahsın kurumumuzla olan ilişiğinin kesildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadesi kullanıldı.

Bambi yetkilisi bianet'e olaya ilişkin üzüntü duyduklarını ve tacizci ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Facebook Bambi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Fadime T.:

Gecenin o saatinde pizzacıyı niye ararsın be kadın? Yanlış manaya çekilecek sözleri neden sarf edersin? Yarım paket makarna haşlayıp da yemesini de bilmiyorsun? Afrikalı aç çocukların canı yok mu?

15
22
yanıtYanıtla
38...:

sende milletin adamına o saatte ne süsleme laflar kullanıyon mal kendin kaşınmışşın kes sesini otur aşağıya

15
19
yanıtYanıtla
GÖLGE:

iyi valla ya siz çok olmaya başladınız ha kızlar. . gozunuze bakanı tacız sanıyorsunuz. . . . oho cok ısımız vaR BEYLER. .

5
26
yanıtYanıtla
HakyemezMobil-IOS:

Kadın kasın mıs galiba , gecenin yarısında sen niye kapıyı acıyorsun ev de baban yada kardesin yok muy du kızım , bana hic inandırıcı gelme di , kadın biraz kadınlıgnı bilsin yahu ne ar ne edep kalmıs bunlarda

7
24
yanıtYanıtla
burcu:

hemen hemen bir çok yorumu okudum ama bir allahın kuluda dememişki yok o saatte yemek siparişimi olur bilmem ne peki o saatte yemek siparişi olmuyorda neden 24 saat yemek siparişi verilir deniyor gündüz olsa zaten gider ne isterse onu yerdi ha bide bu yemek siparişini bayan verdiği içinmi laf söyleniyor bu siparişi bi erkek olsaydı aynı şeyi dermiydiniz ne demek ya bu nasıl mantık gündüz sipariş verin taciz yok gece verin taciz var sebeb ne olursa olsun siparişi getiren kişinin taciz etmeye hakkı yok kız bu adamı aşalamışsada iyi etmiş hak etmişki aşşalamış oh iyi etmiş aferin kıza

23
5
yanıtYanıtla
Ensar.Mobil-ANDROID:

o pislik yapmış sende ona yapmaya çalışmışsin. Burada acaba sen onu küçük gorurup onu asagilamis olabilir misin ? Sonuç ta o da insan gecenin 12 si olmuş ekmek parası için ev ev dolaşıyor. Sen ona bişey yapmışsındir para havası mi Attın ,ezik mi gördün , hâlâ ?

10
7
yanıtYanıtla
ECMobil-IOS:

Bazi yorumlari yapan geri kafalilar yuzunden bu ulke yasanilmaz bir hale geliyor. Utanin kendinizden!! Burada bir kadin tacize ugruyor peki sucu ne??? Siparis vermek mi? Bu cahil zihniyetlerin yatacak yeri yok!

15
1
yanıtYanıtla
İtirazMobil-IOS:

Aklı küçük insanların yaptığı yorumlara bakarmısınız. Yazamadan edemedim sizin gibi beyni olmayan tek organıyla yaşayan insanlar yüzünden bugün bu ülkenin hali içler acısı...

10
1
yanıtYanıtla
CihanMobil-ANDROID:

Can... aptalmısın sen malsı mısınmısın? Ulan belirli saatten sonra sipariş verenlere tacizmi serbest? dilini yanlış yöne uzatma, koparıverirler

10
1
yanıtYanıtla
Benimki:

Bıktık bu üçgen içindeki tek göz fotolardan.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title