Haberler

Son dakika haber | İngiltere'de 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler anıldı

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre İngiltere'de 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler, başkent Londra'da düzenlenen geleneksel "Remembrance Sunday" ile anıldı.

İngiltere'de 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler, başkent Londra'da düzenlenen geleneksel "Remembrance Sunday" ile anıldı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Kraliyet ailesi üyeleri, başkent Londra'da 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin anısına düzenlenen geleneksel "Remembrance Sunday" anma törenine katıldı. Whilehall'da gerçekleştirilen töreni izlemek için büyük bir kalabalık toplandı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Galler Prensi Charles ve Başbakan Boris Johnson, savaş anıtına çelenk koydu. Törene katılan isimler arasında İşçi Partisi lideri Keir Starmer ve ülkenin eski Başbakanları Tony Blair, Gordon Brown ve John Major da yer aldı. Kraliyet ailesi üyelerinden Cornwall Düşesi Camilla, Cambridge Düşesi Kate ve Wessex Kontesi Sophie, töreni hükümet binası balkonundan izledi. Başbakan Johnson töreni, "Ülkemiz için her şeyini feda edenleri hatırlamak için bir araya gelinen önemli bir an" sözleri ile nitelendirdi.

KRALİÇE ELİZABETH KATILMADI

Törene İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in de katılması beklenirken, Buckingham Sarayı bu sabah kraliçenin belini incittiğini ve bu nedenle Londra'daki törene katılamayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada kraliçenin törene katılamayacağı için hayal kırıklığına uğradığı belirtildi.

Yaklaşık 1 aydır doktor tavsiyesi üzerine Windsor Kalesi'nde dinlenen 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, son zamanlarda katılmayı planladığı birçok etkinliği iptal etti. Cuma günü Buckingham Sarayı'nın kraliçenin Remembrance Sunday törenine katılacağını açıklaması üzerine bugün kraliçenin uzun zaman sonra ilk kez halka açık bir davete katılması bekleniyordu.

(Aylin Albayrak/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Londra Yerel Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title