Haberler

Altılı masada oturan Babacan ve Kılıçdaroğlu mülteciler konusunda ters düştü: Mümkün değil

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerine Türkiye'de bulunan mültecilerin gönderilmesi için referandum yapacaklarını söyledi. Ancak CHP'nin yuvarlak masada buluştuğu partilerden biri olan DEVA Partisi bu konuda çok farklı düşünüyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ali Babacan, mültecilerin gönderilmesinin mümkün olmayacağı ve uluslararası hukukun buna müsaade etmeyeceğini belirtti.

Suriye iç savaşının çıkmasından sonra büyük bir mülteci akınına uğrayan Türkiye'de şu günlerde mültecilerin gönderilmesi tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi isteniyorsa referanduma gidelim. Halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini? Evet, ilk defa söylüyorum. Büyükşehirlerden başlayarak sığınmacı gettoları oluşmaya başladı. Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur." ifadelerini kullanmıştı.

"HUKUK DIŞI OLUR"

Bu açıklamalardan sonra yeni bir tartışmanın fitili de ateşlenmiş oldu. 6'lı yuvarlak masa etrafından birleşen CHP ve DEVA Partisi bu konuda birbirleriyle ters düştü. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, katıldığı bir etkinlikte mültecilere yönelik açıklama yaptı. Ali Babacan, "Vatandaşlarımız arasında göçmen karşıtlığı büyüyor. Bir parti çıkıp sadece dese ki 'Ben geleceğim ve ilk gün yapacağım iş Suriyelileri def etmek, hepsini evlerine göndermek, otobüsleri doldurup sınır ötesine bırakmak' dese, bayağı oy alabilir. Yapabilir mi? Yapamaz. Uluslararası hukuk buna izin vermez. Yaptığınız hukuk dışı olur. Kovalım diyenleri düşünüyorum." diyerek Kılıçdaroğlu ile ters düştü.

"KİMSEYİ KANDIRMAYIN"

Mültecileri göndermek isteyen siyasilerin hayal sattığını ifade eden Babacan, "Hayal edin. Suriyelilerin çok yaşadığı bir semte 40 tane otobüs gönderdiniz. Toplam bin 500 kişi, evlerinden zorla çıkarın kadın, çoluk çocuk, asker, polis zoruyla. Otobüslere doldurun. Gidin sınır ötesine bırakın. Ama bunu da kameralar, gazeteciler önünde yapın. Yapabiliriz diyorsanız yapın ama olmaz yapamayız diyorsanız hiç konuşmayın. Bazıları diyor ya, var Türkiye'de öyle partiler. Hayal edin. Yapamayız diyorsanız boşa konuşmayın. Kimseyi de kandırmayın. Yapılacak bir başka konu da uyum, entegrasyon." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÖNDERMEYECEĞİZ

Öte yandan "Uluslararası İyilik Ödülleri" törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu çok iyi biliriz. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz." diye konuşmuştu.

İlk fikir ayrılığı! Altılı masada oturan Babacan ve Kılıçdaroğlu mülteciler konusunda ters düştü

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Deva Partisi Ali Babacan Göçmen Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

Haydar senkal:

Bu ali babacan zaten akp nin adamiydi onunla ayni masada oturmak zaten basli basina hata

131
40
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Peki babacan efendi uluslar arası hukukta mültecileri gonderemezsin artık onlar senin vatandaşın diye bir kanun mu? var. Bence siz ittifaktan ayrılın size uygun kişilerle ittifak kurun. En ufak bir durumda pürüz çıkaranla yolculuk yapılmaz.

108
22
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

mülteciler geri göndermeliyiz kesinlikle ama ilk gelenlerden başlayalım önce. ermeniler, rumlar, sırplar, bulgarlar ve dahi suriyeliler. ama sırayla..

6
9
yanıtYanıtla
OKUR:

daha uluslararası kanundan bi haber olan zatimuhterem ülke yönetmeye talip,,ha sgk yıda bu arkadaş batırmıştı

7
7
yanıtYanıtla
berk Vural:

Bizene uluslararasından avrupadan gönderin şu vatan hainlerini defolup gitsinler

4
4
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Kanser gibi vücuda yayıldılar artık; çekirge gibi çoğalıyorlar. Gönderebilecek birisi varsa direkt onadır oyum; ama hakikatten çok zor artık. Virüsü baştan sokmamak lazımdı.

3
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Uluslararası Hukuk , sığınmacılar , sınırlarımızı zorla delip geçerken neredeydi . Adı üstünde geçici sığınmacı, kalıcı değil. Babacan oy peşindeyse ona TC ye alınmışlardan oy çıkmaz

3
0
yanıtYanıtla
Mustafa bugra:

Biz istemiyoruz gitsinler onlar yüzünden herşeyin fiyatı artı hespsi sahilde mangal nargile gönderin hepsini

2
0
yanıtYanıtla
adana 01:

özellikle suriyeli ülkesini satıp ülkemize gelmiş kişilerle aynı otobüsü aynı parkı ve kısacası aynı hayatı yaşamak istemiyorum, babacan deva partisi, seçime girmeden kaybettin

2
0
yanıtYanıtla
Murat Caner:

Birileri ozellikle ensarcilara bu suriyelilerin 1951 cenevre anlasmasina hatirlatarak suriyelilerin multeci ve veya siginmaci statusunde olmadigini gecici koruma statusunde oldugunu adi ustunda "gecici" ibaresindende anlasildigi uzere suriyenin guvenli ulke pozisyonuna gelinmesi halinde bu insanlari tekrar ulkelerine donmesinin mumkun oldugunu anlatabilirmi

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title