Haberler

İki Türk'e Ellis Adası Onur Ödülü

Güncelleme:

ABD'de yaşayan Tamer Seçkin ile Emrah Kovaçoğlu 'Ellis Adası Onur Madalyası' ile ödüllendirildi.

ABD'de yaşayan Türk Doktor Tamer Seçkin ile Total Beauty Medya Şirketi'nin kurucusu ve yönetim kutulu başkanı Emrah Kovaçoğlu, hem kendi etnik ve kültürel kökenlerine, hem de yaşadıkları ülke ABD'ye olan katkılarından dolayı 'Ellis Adası Onur Madalyası' ile ödüllendirildi. ABD'nin New York kentinde, ünlü Amerikan Özgürlük Heykeli'nin bulunduğu adanın yanındaki Ellis Adası'nda gerçekleşen görkemli törende, Amerikalı ünlü oyuncu Brooke Shields ile 2003 yılında Kuzey Irak'taki Süleymaniye'de 11 Türk askerinin gözaltına alınarak, başlarına çuval geçirilmesini emrini veren kişi olarak bilinen eden Amerikalı General Ray Odierno da aynı ödülün sahibi oldu.

ABD'nin en saygın onur madalyası ödülüne layık görülen EFA Vakfı'nın kurucusu (The Endometriosis Foundation Of America) Doktor Tamer Seçkin, ile Total Beauty Medya Şirketi'nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Emrah Kovaçoğlu, ABD'de yasayan Türklerin gururu oldu.

Seckin ve Kovaçoğlu'nun yanı sıra öteki ödül sahiplerinin ve seçkin davetlilerin ve katıldığı tören Manhattan'da Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen bir resepsiyonla başladı. Daha sonra gemi ile yaklaşık 12 milyon göçmenin ABD'de ayak bastığı ilk yer olan Ellis Adasına geçildi. Adada düzenlenen görkemli törende, 'Ulusal Etnik Koalisyonu' adli Sivil Toplum Kuruluşu tarafından, değişik kökenlerden gelen 100 kişiye onur madalyası sunuldu.Her yıl yeni isimlere verilen madalyanın, mesleki başarılarının yanı sıra, bu başarılı hem kendi etnik kökenlerine ve kültürlerine, hem de ABD'ye yansıtabilmiş kişilere verildiği belirtildi. 1990'da müzeye dönüştürülen adada, Amerikalı asker ve bando takımlarının da katıldığı oldukça renkli geçen ödül töreninde, aralarında sinema oyuncuları, muzisyenler, sporcular, Amerikalı subaylar, doktorlar, hukukçular, üst düzey yöneticiler, akademisyenler, iş adamları, insan hakları savunucuları bulunan 100 kişi onur madalyası sahibi oldu.

Doktor Tamer Seçkin ve Kalfornia'da yaşayan Emrah Kovaçoğlu, Bu ödülü almaktan, kendi adlarına olduğu kadar, ABD'de yaşayan Türkler ve Türkiye adına da mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Tamer Seçkin, 'Otuz yılı aşkın süredir Amerika'da bulunuyorum ve mesleğimi bir şekilde bir yere getirip, özel bir vakıf kurmuş olduk. Bunun sesi duyuldu ve bu sesle bir hareketlenme oldu. Bunu duyanlardan bazıları da beni, özellikle aynı ödülü geçtiğimiz yıllarda alan Haldun Taşman, beni bu ödüle aday gösterdi' dedi. Ödülün ileride daha da anlamlı olacağını belirten Seçkin, bu ödülü geçtiğimiz yıllarda alan Türkler arasında Doktor Mehmet Öz'ün de olduğuna değinerek, 'Hem kendi geldikleri topluma hizmet götürmeyi amaçlayan hem de kendi alanında bir etkinlik yaratan, ikili etkinlik yaratan insanlara verilen bir ödül. Ben tabii, mutluyum böyle bir ödüle layı görüldüğüm için. Benden de daha önemli işler yapan çok Türk arkadaşlarımız var. İleride onların da böyle bir ödüle layık olacaklarını düşünüyorum ve biliyorum diye konuştu.

Onur madalyasına layık görülenler arasında en gençlerden biri olan, Total Beauty Medya Şirketi'nin kurucusu ve yönetim kutulu başkanı Emrah Kovaçoğlu da, DHA'ya yaptığı açıklamada, ödülün kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. Kovaçoğlu, 'Çok saydığım ve yakından tanıdığım bir Türk beni aday göstermiş, ama ödülü hiç beklemiyordum. Ödülü, beni bugünlere getiren annem babam için, bu memlekette çok ağır çalışan Türkler için alıyorum dedi.

'Ellis Adası Onur Madalyası'na layık görülen kişiler arasında, Amerikalı ünlü film yıldızı Brooke Shields da yer aldı. Gectigimiz günlerde dizinden ameliyat olduğu için yürümekte zorlanan ve törene bastonla gelmek zorunda kalan Brooke Shields da DHA'ya yaptığı açıklamada, Bu benim için büyük bir onur. Kendimi doğuştan bu yana şanslı duyuyorum. Bizim önümüzdeki kuşaklar şanslı olmamız için ellerinden geleni yaptılar, bize sunulan bütün olanakları, fırsatları onlara borçluyuz. Ödüle layık görüldüğüm için çok mutluluk duydum dedi.

ÇUVALCI GENERAL DE ÖDÜL ALDI

Ödüle layık görülen bire başka isim de, 2003 yılında Kuzey Irak'taki Süleymaniye'de 11 Türk askerinin tutuklanıp, başlarına çuval geçirilmesi emrini verdiği için, Türkiye'de 'çuvalcı general' olarak bilinen Amerikalı General Ray Odierno oldu. Odierno da DHA'ya yaptığı açıklamada, bu ödüle layık görülmekten büyük onur duyduğunu belirterek, 'Bu ödül ABD'nin tüm kültür, renk ve etnik kökenlerden gelen kişileri nasıl birbirine bağladığını simgeliyor. Bütün farklı kültürler büyük bir ülke oluşturuyor. Geçmişte, ABD'ye gelmek için ilk adımı atma cesaretini gösteren atalarımız bugünü görseler onlar da gurur duyardı. Burada olmak gerçekten bir ayrıcalık ve sonsuz bir onur' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Brooke Shields Tamer Seçkin Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title