Haberler

İki Gazi Buluştu

Güncelleme:

Gaziantep'e gazilik ünvanı verilişinin 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen İki Gazi'nin Buluşması adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu fuayesinde açılan sergi, Fahri Özdemir'e ait özel koleksiyonda yer alan daha önce görülmemiş 56 adet Atatürk Fotoğrafından oluşuyor.

Serginin açılışını Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nedret Engin, Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Koray Nazik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Bugün Gaziantep'e gazilik unvanını verilişlinin 92. yıl dönümü olduğunu vurgulayan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Değerli katılımcılar, bu mutlu günümüzde sanat etkinlikleriyle ve çok değişik alanlardaki faaliyetlerle bu güzelliği taçlandırdık. Bu fotoğraf sergisi de bunlardan bir tanesidir" dedi.

Vali Yardımcısı Kurban, "Zaten bu tür günleri gerek Antep bazında gerekse de Türkiye'de bazında sanatın her dalıyla dolu dolu kutlamanın keyfini yaşıyoruz. Atatürk'ün bir kısmını gördüğümüz ama bir kısmını da görmediğimiz güzel fotoğraflardan oluşan bu sergi bu günün anısına düzenlenmiştir. Bu sergiyi düzenleyen, Gazilik unvanının verilişinin bu güzel gününde bu faaliyetlerle günü taçlandıranlara, Belediyemize hizmeti geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Gaziantep'in kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Büyükşehir Belediyemiz bu müstesna günleri de farklı etkinliklerle zenginleştirmeye devam ediyor.

Bugün değerli koleksiyoner Fahri Özdemir'in koleksiyonunda bulunan ve Ulu Önder Atatürk'e ait daha önce görmediğimiz 56 fotoğraf yer alıyor. Gaziantepli sanatseverleri bu özel eserleri görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

İki Gazinin Buluşması adlı fotoğraf sergisi 8 Şubat ile 15 Şubat 2013 tarihleri arasında Onat Kutlar Fuayesi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fahri Özdemir Onat Kutlar Şahinbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title