Haberler

İbrahim Erkal'ın Vefatı

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İstanbul'da geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi gördüğü hastanede...

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İstanbul'da geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı İbrahim Erkal için taziye mesajı yayımladı.

Ilıcalı, mesajında, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Erkal için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte sanatçıyı hastanede ziyaret ettiğini bildiren Ilıcalı, mesajında şunlara yer verdi:

"Değerli sanatçımız, hemşehrimiz, Erkal'ı en son yoğun bakımda ziyaret ettim. Daha önce beyin ölümünün gerçekleştiğini biliyoruz. Bundan sonra geri dönüşün olmadığı konusunda bir kez daha Bakanımız Akdağ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, doktorlarımız tarafından bilgilendirildik. Akşam saatlerinde de Erkal'ın vefatını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım. Türkiye büyük bir değerini kaybetti. İbrahim Erkal, hem ülkemiz hem de Erzurum adına çok değerli, vefalı bir sanat insanımızdı. Buradan değerli dostumun kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Erzurumlu hemşehrilerime, sabır ve başsağlığı diliyorum."

"O, Erzurum'a sevdalı gerçek bir Dadaştı"

Yücelik, mesajında, adı her zaman Erzurum ile anılan sevilen sanatçı İbrahim Erkal'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "O, Erzurum'a sevdalı gerçek bir Dadaştı." ifadesini kullandı.

Yaşadığı talihsiz olayın ardından hastaneye kaldırılan ve yaşam mücadelesi veren Erkal'ın ölümünün başta Erzurum halkı olmak üzere bütün sevenlerini yasa boğduğunu belirten Yücelik, şunları kaydetti:

"Onun yüreği hep memleketi için, hep hemşehrileri için attı. O, şehrimizin kültür ve sanat elçisiydi. Erzurum'un tanıtımı için hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir hesap yapmadan çok emek verdi. Erzurum gerçek anlamda bir kıymetini kaybetti. Allah'tan kendisine rahmet, sevenlerine, ailesine ve Erzurum'a başsağlığı diliyorum."

"Erzurum adına acı bir kayıptır"

Korkut, mesajında, geçirdiği rahatsızlık sonucu bir süredir hastanede yaşamını yitiren Erkal'ın, Erzurum'un değerleriyle yetişmiş bir sanatçı olduğuna dikkati çekti.

"Erzurum adına acı bir kayıptır." ifadesini kullanan Korkut, şunları kaydetti:

"Sanatçılar bir toplumun önemli değerleridir. Erzurum, özellikle Narman ilçemiz geçmişten günümüze önemli sanat insanları, halk ozanları, yani aşıkları yetiştirmiştir. Emrah'tan Sümmani'ye çok kıymetler bu topraklardan çıkmıştır. İbrahim Erkal, bu değerlerle yetişmiş, besteleri ve sözleriyle yüreklere kazınmıştır. Ölümü, öncelikle ailesi, Erzurumlu hemşehrileri ve milletimiz için önemli bir kayıp olmuştur. Değerli eşlerine, geride bıraktığı yavrularına, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun, Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."

"Tam bir Erzurum beyefendisiydi"

Orhan ise Erkal'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu aktararak, şu ifadelere yer verdi:

"Onun hemen her şarkısında, türküsünde Erzurum vardı, Palandöken vardı. O, Erzurum kültürüyle yoğrulmuş, örnek bir sanatçı, gerçek bir dadaş, tam bir Erzurum beyefendisiydi. Hayatını ve sanatını Erzurum'a adadı. Sanat camiasında Erzurum, İbrahim Erkal ile tarif bulurdu. Çok genç yaşta vefatı bizleri, tüm hemşehrilerimi ve sanat camiasını derinden yaraladı. Başta kıymetli eşi, çocukları ve yakınları olmak üzere, aziz hemşehrilerim ile sanat camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Lütfü Yücelik İbrahim Erkal Ali Korkut Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title