Haberler

İBB Başkanı İmamoğlu'nun İngilizce konuştuğu video sosyal medyada tartışma konusu oldu

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngilizce konuşması sosyal medyada gündem oldu. Bazı kullanıcılar İmamoğlu'nun İngilizcesinin yetersiz olduğunu savunurken, bazıları da konuşmayı yeterli buldu. Öte yandan İmamoğlu'nun hükümeti uluslararası arenada şikayet ettiği de öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği'nin (IAPC) düzenlediği konferansın açılış konuşmacısı oldu. İmamoğlu konuşmasında demokrasiyle ilgili görüşlerine yer verdi ve "Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik bir işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek yaşam bunun tam tersi bir yönde akıyor" ifadelerini kullandı.

İNGİLİZCE KONUŞMASI TARTIŞMA YARATTI

İmamoğlu'nun İngilizce konuşması sosyal medyada gündem haline gelirken, kullanıcılar İmamoğlu'nun konuşma seviyesi üzerinden görüş bildirdi. Bazı kullanıcılar İBB Başkanının İngilizce konuşmasının yeterli olduğunu savunurken, bazıları ise bu seviyenin yetersiz olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Öte yandan kullanıcılar İmamoğlu'nun ifadeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun uluslararası arenada Türkiye'yi eleştirdiği ve şikayet ettiği iddia edildi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik bir işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek yaşam bunun tam tersi bir yönde akıyor. Denge ve denetleme mekanizmaları fiilen işlevsizleştiriliyor. Kuvvetler ayrılığı, basın özgürlüğü örgütlenme hakkı gibi demokrasinin temel gerekleri birer temenniye dönüşüyor.

"DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLİP EDİLMEYECEĞİ SORGULANIR HALE GELİYOR"

Siyasi iktidarın elinde toplanan güç ve yetkiler o denli artabiliyor ki bir demokrasiden söz edilip edilemeyeceği sorgulanır hale geliyor. Dışarıdan bakınca demokrasinin yazılı ve yazısız kuralları geçerliymiş gibi görünüyor. ama bu kurallar artık başka türlü anlaşılıyor başka türlü yorumlanıyor.

"SEÇİMLER İKTİDARIN MEŞRUTİYET KAYNAĞIYMIŞ GİBİ GÖRÜLÜYOR"

Örneğin seçimler vatandaşların farklı yönlerdeki iradelerin yönetime yansıdığı çoğulcu bir pratik olarak değil iktidarların çoğunlukçu otoriter anti demokratik uygulamaları için bir meşrutiyet kaynağıymış gibi görülüyor. Sonuçta totalitarizm virüsü deyim yerindeyse mutasyona uğrayarak otoriter popülizm halini almış olarak barış ve huzura insanlık ideallerine zarar vermeye devam ediyor.

"UYGUN BİR İKLİMDE BÜYÜYÜP GÜÇLENDİLER"

Tabii otoriter popülist yönetimler bir günde doğmadılar bu yönetimler dünya ekonomisinin değişen yapısı toplumsal kutuplaşma, artan dijitalleşme ve yeni medya düzeni gibi unsurların şekillendirdiği uygun bir iklimde büyüyüp güçlendiler"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu İstanbul Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500

Yorumlar (60)

Kibarca:

Fazla vidi vidi yapmayin, ekrem imamoglu adam gibi adam, türkiyeyi yönetenlerde, çavusoglundan hariç kaç kisi inglizce biliyor.

19
50
yanıtYanıtla
Ömer:

Demokrasi yoksa sen nasıl belediye başkanı oldun

43
16
yanıtYanıtla
YOrUmcU:

Tarzanca konuştu. Resmen yarim porsiyon ingilizce

27
26
yanıtYanıtla
Misafir:

Nasıl bir demokrasi istiyorsunuz türkiyenin en büyük şehrine belediye başkanı olmuşsun hala demokrasiyi eleştiriyorsun ben buna hainlik derim

32
20
yanıtYanıtla
cimbomlu:

her coban bundan daha iyi ingilizce biliyor. bu adam Türkiyenin basina büyük bela bunu secenlerde hainlikte cag atladi.

31
16
yanıtYanıtla
Minnoş:

Ya hiç hiç bilmeyenlere bunca zaman niye bir tek kelime edemediniz niye .

yanıt0
yanıt0
Mine:

Ne var bunda Hiç bilmeyenlere sabrınız varda Ekrem bey oluncamı Şaşırdınız En iyisi benimki dedi de bizim duymadık Başka bir şeylerle mukayese yapın derim .

21
25
yanıtYanıtla
Doğrusu:

İngilizceni bilmem ama hiç samimi değilsin İmamoğlu.

34
10
yanıtYanıtla
Mine:

Adam gibi Adamdır Laz oglıi Eeee ne yazıkkı Neyse anlamışsınızdır Fazlasına gerek yok .

yanıt0
yanıt0
ÖĞRETMEN:

İngiLazca

30
12
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title