Haberler

Hüseyin Çelik'in Zonguldak Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Zonguldak’ın Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Zonguldak'ın Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlçe ziyaretlerinde Çelik, partililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Sıklıkla ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Biz malumunuz öyle Ankara'ya kendini hapseden bir kadro değiliz. Başta kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, bütün bakan arkadaşlarımız partimizin yetkilileri biz halkın ayağına gitmekte halkımıza hizmetleri götürmekte ayağına götürmekten mutluluk duyan bir ekibiz. Eğer tesadüfen bir başarı elde ederseniz, bu bir seferlik olur, hadi iki sefer olur. Başarı ter kokar, hiçbir başarı tesadüfü değildir. Eğer halkımız 9 sefer sandıkta AK Parti teveccühünde bulunmuşsa 9 kere halkın önüne sandık götürüldüğü zaman bu sandığın galibi AK Parti olmuşsa bunu tesadüfle ifade edemezsiniz. Bunu sıradan bir olay olarak değerlendiremezsiniz. Allah'a hamdolsun" diye konuştu.

"HALKIMIZA MAHCUP OLMADIK"

Hiçbir seçimde halka mahcup olmadıklarını ifade eden Hüseyin Çelik, şöyle devam etti.

"Biz halkımıza karşı bu süreçte mahcup olmadık. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, siz vatandaşa ayı, güneşi vadedebilirsiniz. Bir eline güneşi, bir eline ayı koymayı vaat edebilirsiniz. Ama iktidara geldiğiniz zaman 'taç giyen baş akıllanır' diye bir atasözü var. Esas göreve geldiğiniz zaman, işin başına geçtiğiniz zaman o uçuk vaatlerde bulunduysanız halkı kandırdıysanız, kandırmaya yönelik vaatlerde bulunduysanız gelir önünüze çatar. Biz hiçbir seçimde mahcup olmadık. Şunun için mahcup olmadık çünkü biz halka hiçbir zaman uçuk şeyler söylemedik. Yapamayacağımız şeyleri söylemedik. Bir şeyi söylediysek yaptık. Bir şeyi yapamayacaksak ta asla söylemedik vaat etmedik. Çünkü biz birbirimizi kandıramayız. Yine bir atasözümüz var diyor ki, 'Avcı eğer cömertçe yem saçıyorsa, bu onun cömertliğinden şefkat ve merhametinden değildir' efendim gelen kuşları avlama hissinden kaynaklanıyor. Bizim halkımızı kuş yerine koyuyorlar. Efendim kendi aklınca akla hayale gelmez vaatlerde bulunanlar, bu seçimde de yanılacaklarını görecekler. Biz ayakları yere sağlam basan bir iktidarız. Dünyadaki ekonomik gelişmeleri iyi okuyan, ekonomik gelişmeyi ve potansiyeli iyi değerlendiren birçok şey yapan ve birçok şeyi yapmakta olan ve yapacak olan bir iktidarız. Bu yönüyle Zonguldak'ta hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı mahcup etmedi."

"YARIM KALAN İŞLERİ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR"

Türkiye'de ciddi türbülanslar yaşandığını ifade eden Hüseyin Çelik, şöyle devam etti:

"Bu seçimin şöyle bir önemi daha var, bakın 2009'dan beri neredeyse her yıl seçim var. 2009' mahalli seçim, 2010'da malum referandum vardı. 2011'de genel seçim vardı. 2012'yi atlayın 2013'te bu gezi olayları şunlar bunlar meydana geldi Türkiye'de çok ciddi türbülanslar oldu. 2014'te hem Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı, hem yerel seçimler vardı. Şimdi 2015'e geldik çattık yine seçim var. Böyle üst üste seçim olduğu zaman işadamları yabancı yatırımcılar özellikle beklentiye girerler. Acaba bu seçimin sonucu ne olacak gibi. Bu seçimin şöyle bir özelliği var. Allah nasip ederse halkımız istikrarı sürdürecek şöyle güçlü bir destek Ak Parti'ye verdiği zaman bizim bundan sonraki süreçte şöyle kemiksiz 4 yılımız var. 4 yıl boyunca şöyle adam akıllı yarım kalan işlerimizi bitirmemiz gerekiyor. ve o zaman göreceksiniz ki Türkiye çok daha farklı bir yerde olacak. Zonguldak emeklilerin yoğun olduğu bir şehir. Burada birçok dedikodular yayılır. Efendim kömür işletmelerinde şunlar olacak, efemdim emeklilerle ilgili şunlar yapılacak gibi. Bakın biz dürüst bir zeminde siyaset yapmalıyız. Siyasetin esas mevzi kaybedeceği şey, çok affedersiniz böyle yalan yanlış şeyleri piyasaya sürmek. O yalan sözlerin ve iddiaların sahibini küçültür. Siyaset grubunu yıpratır. Ak Parti iktidara geldiği zaman asgari ücret 184 liraydı. 2015'in ilk yarısı için asgari ücret net 950 lira şuan. Peki 184 lira kaç dolar eder, bu günkü kurla 68 dolar eder. Yani 2002 yılında asgari ücret Şimdi kur aşırı yükselmiş olmasına rağmen şuanda asgari ücret 350 dolar ediyor. Bakın 68 dolar, şuan 350 dolar. Efendim Türkiye gelişti diyorsunuz ama, AK Parti döneminde çok şey oldu ama bu fakir fukaraya yansımadı. Bu doğru değil. Biz iktidara geldiğimiz de Türkiye'nin nüfusunun yüzde 30 buçuğu günde 4 dolar ve altında bir gelirle yaşıyordu. Peki şimdi bu ne oldu? Bu oran yüzde 2 buçuğa düştü. Yüzde otuzdan yüzde 2 buçuğa düştü. Allaha hamdolsun kendi kendimize kötülük yapmayalım. Çok büyük mesafe kat etti Türkiye. Bu mesafeyi kat etmeye de devam edeceğiz. Çaycuma seçim bürosu açılışında yaptığı konuşma: "Bu güne kadar 9 sefer bize güvendiniz 10'uncu seferde bu ekibe güveneceğinize inanıyorum. Daha önceki seçimlerde 2011 seçimlerinde Ak Parti'ye 3 milletvekili verdi Zonguldak. Şimdi bu seçimde biz 1 fazla istiyoruz. Tabi 5-0 olursa gökten ne yağmışta biz kabul etmemişiz diyoruz. Bu gün Çaycuma'da seçim büromuzun açılışını yapıyoruz. Burası sizin evinizdir. Buraya sizi bekliyoruz. Derdi olan sıkıntısı olan vatandaş tabi böyle zamanlarda gelir ve derdini iletir. Ben 7 Haziran'da Türkiye'nin yine istikrarla güvenle yoluna devam edeceğine inanıyorum. Vatandaşımız güvene istikrara tercihini yapacak. Veyahut da birileri de maceraya fos iddialara ve menfaatlere kanacaktır. Halkımız artık bilinçlidir. Eğriyi, büyüğü, doğruyu, sağlamı tartabilecek ferasettedir. Ben bu seçimin sonuçlarını da geçen seçimlerin sonuçları gibi olacağına inanıyorum."

Hüseyin Çelik, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'yi ziyaret etti. Ziyaretin anısına Hüseyin Çelik'e Devrek Bastonu hediye edildi. Semerci, ziyarette Hüseyin Çelik'e Devrek simidi de ikram etti. Hüseyin Çelik, daha sonra Gökçebey İlçe Belediyesini ziyaret etti.

Çelik daha sonra Gökçebey Belediye Başkanı'nın isteklerini dinledikten sonra yemek arası vererek, Çaycuma'da seçim bürosunun açılışını yaptı. Ziyaretleri esnasında Çelik'e Özcan Ulupınar ve Emine Çift kendilerine eşlik etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Çelik Zonguldak Ak Parti Devrek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title