Haberler

Homo'poly ile Türklerin Cinselliğe Yönelik Tabulara Bağlılığı Araştırılacak

Güncelleme:

AB projesi Homo'poly ile Türkiye dahil 8 ülkede insanların cinsellik ve özelikle eşcinselliğe dair tabulara bağlılığı ölçülecek.

Eşcinsellik, ayrımcılık ve cinsel eğitim başlıklarında öğrenci, veli ve öğretmenler için ayrı hazırlanan sorularla eğitimde tabuların yeri sorgulanacak. Özellikle öğretmen yetiştiren kurumların bakış açısı araştırılacak.

Belçika, Almanya, Macaristan, Hollanda, Polonya, İspanya, İngiltere ve Türkiye dahil 8 ülkede gerçekleştirilecek AB projesi 'Homo'poly'nin Türkiye'de ise yürütücülüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EKOSEM Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, araştırmayla tabulara bağlılığın belirleneceğini vurguladı. Ertürk, öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik ayrı ayrı sorular hazırlandığını belirtti.

'EŞCİNSELLİK VE CİNSEL EĞİTİM GİBİ KONU BAŞLIKLARINA YANITLAR ALINACAK'

Eşcinsellik, ayrımcılık ve cinsel eğitim gibi konu başlıklarına yanıtlar alınacağını kaydeden Ertürk'ün verdiği bilgiye göre şu tip konular ve sorular ankette yer alacak:

"Bence okulda cinsellik ile ilgili bilgi almak önemli"

"Ebeveynlerimle cinsellik ve ilişkiler hakkında açıkça konuşabilirim"

"Çocuğumla cinsiyeti ile ilgili konuşurum"

"Kaç yaşında çocuklar farklı cinsiyetler ile ilgili bilgi almalılar?"

Kişilerin fikir duvarlarını değiştirmesinin zor olduğuna işaret eden Ertürk, "Bir insana 'Şu tabularını yık artık' dediğimizde aslında o kişinin yıllar içinde edindiği düşüncelerinden kurtulmasını bekleriz. Bu fikirler kökleşmiş ve kolay kolay değiştirilemez görüşlerdir. Ülkemizde ya da aslında tüm dünyada tabulaşmış eşcinsellik ve bunun eğitimdeki yeri, yaşanan eşitsizlikler, ayrımcılığa karşı direnmek ve çeşitlilik temelinde bir yaşam tarzını tolere edebilmek bu projenin temel hedefleri arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

'ÖZELLİKLE ÖĞRETMEN YETİŞTİREN KURUMLARIN BAKIŞ AÇISI ARAŞTIRILACAK'

Ertürk, özellikle öğretmen yetiştiren kurumların bakış açısının araştırılacağına dikkati çekerek projede Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Berna Güryay ile çalıştıklarını, binlerce öğrenci, veli ve öğretmene uygulanacak kapsamlı bir anketin 8 ülkede de yanıtlanacağını aktardı.

'HER ÜLKENİN TABULARA BAKIŞ AÇISI ORTAYA ÇIKACAK'

Yanıtların katılımcı ülkelerle kıyaslanıp raporlandırılacağını ve bir kitaba dönüştürüleceğini belirten Ertürk, "Projeyi, Hollanda — Maastricht Üniversitesi koordine ediyor. 2019'da son bulacak proje, üçüncü yılında Belçika'nın Leuven kentinde yapılacak uluslararası bir konferansla tamamlanacak. Her ülkenin tabulara bakış açısı ortaya çıkacak." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Sputnik Türkiye

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Hollanda Almanya Belçika Türkiye TV Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title