Haberler

Hemzemin Geçit Eyleminde 110 Kişi 8'er Yıl Hapisle Yargılanıyor

Eskişehir'de, Hatay'da 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın eylemde ölümünü protesto etmek için hemzemin geçitte 4 saat oturarak Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) ve araçların geçişini engellemekle suçlanan 110 kişinin 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Eskişehir'de, Hatay'da 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın eylemde ölümünü protesto etmek için hemzemin geçitte 4 saat oturarak Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) ve araçların geçişini engellemekle suçlanan 110 kişinin 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde 10 Eylül 2013 tarihinde toplanan kalabalık, Hatay'da eylemde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık Üniversite Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi'nin kesiştiği hemzemin geçitte oturma eylemi yaptı. Eylemciler yaklaşık 4 saat süreyle YHT'lerin ve araçların geçişini engelledi.

DURUŞMA ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

Eyleme katılanlardan 110 kişi hakkında Eskişehir 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde '2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet' ve 'TCK 223/2 maddesi ulaşım araçlarının engellenmesi' suçlarından dava açıldı. 3'er yıldan 8'er yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar bugün yapılan ilk duruşma öncesinde Adalet Sarayı önünde 'Bizleri değil öldürenleri yargılayın. Ahmet Atakan ölümsüzdür' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Emre Soyaslan beraatlarını isteyerek şöyle dedi:

"110 kişinin yargılandığı bu davanın ilk duruşmasında derhal beraat istiyoruz . Kameralar önünde öldürülen insanların katilleri bulunamazken, kamera kayıtlarından eylemci avı yapılmasına son verilmesini istiyoruz. AKP'nin Gezi'yi bastırmak için söylediği tüm yalanlar boş çıkmıştır. Bugün bizlere yöneltilen uydurma suçlar da yine bizim irademizle boş çıkacaktır. Gezi yargılanamaz."

DURUŞMA İKİ GÜN SÜRECEK

Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda 2 gün sürecek olan duruşmaya bugün 43 sanık katıldı. Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu'nun da aralarında bulunduğu sanıklar, demokratik tepkilerini gösterdiklerini söyledi. Sanıklardan bazıları "Biz oraya demokratik tepkimizi dile getirmek için gittik. Kesinlikle hiç kimseyi mağdur etmek istemedik. Biz sadece yük treninin geçişine izin vermedik. Arkasında yolcu treni olduğunu bile bilmiyorduk. Ambulansa yol vermediğimiz söyleniyor. Biz ambulansa beton bariyerlerden geçemeyeceği için başka bir güzergahtan gitmesi için yardımcı olduk. Tren kaçırmakla suçlanıyoruz ama biz tren kullanmayı bilmiyoruz" dedi.

BERAATLARINI İSTEDİ

Sanık avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, tüm sanıkların beraatlarını istedi. Avukatlar savunmalarında "Bu protesto gösterisi Gezi sürecinin devamıdır. Trenin yolda kalmasından dolayı yolcuların mağdur olduğu söyleniyor. Oysa ki yolcuların tamamı otobüslerle taşınmıştır. Dolayısıyla bir mağduriyet söz konusu değildir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan geldiği zaman birçok yol trafiğe kapatılıyor. Kapatıldığı iddia edilen o hemzemin geçit tadilat dolayısıyla neredeyse bir yıl kapalı kalmıştı. O duruma işlem yapan oldu mu? Olay günü hiçbir kolluk kuvveti olay yerine gelmemiş, hiçbir uyarıda bulunmamışlardır. Tüm sanıkların beraatını talep ediyoruz" diye konuştu.

Eskişehir 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi 43 sanığın ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşmaya yarına kadar ara verdi. Yarınki duruşmada diğer 67 tutuksuz sanığın ifadeleri alınacak. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Atakan Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title