Haberler

Helva Geleneği Edebey ve Hasanpaşa'da Devam Etti

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi'nin her kandilde gerçekleştirdiği geleneksel helva ikramları Berat kandilinde Edebey ve Hasanpaşa mahallelerinde devam etti.

İnegöl Belediyesi'nin geleneksel helva ikramları Çarşamba akşamı idrak edilen Berat Kandilinde Edebey ve Hasanpaşa Mahallelerindeki camilerde yapıldı. Edebey Camisinde yatsı namazı sonrasında dağıtılan helva ikramına; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Partili meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Bir diğer helva ikramı ise Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ve Başkan Yardımcısı Alper Taban ile AK Partili yöneticilerin katılımıyla Hasanpaşa mahallesinde gerçekleştirildi.

HELVA GELENEĞİ KIRSAL MAHALLELERDE SÜRÜYOR

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği helva ikramları sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu akşam Beraat Kandili ve Beraat Kandilinin coşkusunun hem İnegöl olarak hem Bursa olarak hem ülke olarak hem de İslam âlemi olarak yaşıyoruz. Biliyorsunuz biz İnegöl Belediyesi olarak her kandil akşamında iki ayrı camimizde helva ikramında bulunuyoruz ve bu vesileyle mahalle sakinlerimizle de sohbet etme fırsatı buluyoruz. Merkezdeki camilerimizin hemen hemen tamamında bu etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Artık geçen seneden itibaren de kırsal mahallelerimizde helva ikramlarımıza başladık. Bu akşamda İnegöllümüzün kırsal mahallelerinden biri olan Edebeyde'yiz. Ben ve AK Parti İlçe Başkanımız ile birlikte yönetimi olarak Edebeyde'yiz. Başkan Vekilimiz Turgay Yel ve Başkan Yardımcımız Alper Taban ile teşkilatımızın bir kısmı da Hasanpaşa Kırsal mahallemizdeler" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA HAFIZLAR İNEGÖLLÜLERLE BULUŞACAK

Konuşmasında mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eden Aktaş, "Allah razı olsun camimiz dolu dolu. Din görevlisi kardeşimiz de hakeza camimize gayet iyi bakıyor. Ve bu akşam Beraat Kandilinin coşkusunu da Edebey mahalle sakinlerimizle birlikte yaşıyoruz. İnşallah yapacağımız bu geceki dualar ve nafile ibadetlerle önümüzdeki yılın tabiri yerindeyse süreci tayin edilecek. Bu akşam inşallah Allah Beratını sağ elinden alanlardan eylesin. Rabbim bir dahaki Beraat Kandiline kadar bu bir yıllık süreyi ilçemiz için, ülkemiz için, İslam alemi için hayırlara vesile kılsın. Hep güzellikler yazsın diye dua ediyoruz, temenni ediyoruz. Temennimiz odur ki tabi Şaban ayını hızlıca geçiyoruz. Büyük bir coşkuyla büyük bir iştahla Ramazan ayını karşılamak istiyoruz. Ramazanda İnegöl Belediyesi olarak sürprizlerimiz var. Büyük camilerimizde dünya çapına hafızlarla, kuranı kerim tilavetleri ile ilçe halkımızı buluşturacağız. Teravih namazlarıyla beraber inşallah dolu dolu bir ramazan geçireceğiz. Ben bu vesile ile tüm ilçe halkımızın beraat kandilini kutlar saygılar sunarım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Kandil Dağı Hasanpaşa İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title