Haberler

Hdp'li Özsoy: Umuyoruz Bu Ölümler Artık Son Ölümler Olur

Hdp Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşgör'ün Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik saldırıyı gerçekleştiren 4 PKK'lının öldürüldüğü açıklamasına tepki gösterdi.

Hdp Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşgör'ün Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik saldırıyı gerçekleştiren 4 PKK'lının öldürüldüğü açıklamasına tepki gösterdi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşgör'ün önceki gün, 9 Ekim 2014 tarihinde, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit edilmesi, Emniyet Müdürü Atalay Ülker ile birlikte polis memuru Uğur Atlı'nın yaralanması olayına karıştığı belirtilen 4 PKK'lı teröristin öldürüldüğü açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HDP'li Özsoy, geçen yıl 6-8 Ekim olaylarında Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yapılan saldırının ardından Bingöl'ün Genç İlçesi girişinde öldürülen 4 kişinin olayın failleri olduğunun ileri sürüldüğünü belirterek, "Eğer failler geçen gün öldürülmüşse, geçen yıl öldürülenler kimdi?" dedi. En son 3 gün önce, Bingöl'ün çıkışında bir çatışma yaşanmış ve 4 PKK'lının öldürüldüğünün Vali Yavuz Selim Köşgör'ün açıkladığını belirten Hişyar Özsoy, şunları söyledi:

"Fakat ortada iki farklı, tutarsız durum var. Bunlardan bir tanesi, yine bütün kamuoyunun bildiği üzere Emniyet Müdürü saldırısından sonra Genç Köprüsü'nde öldürülen 4 kişiyi, o zaman Başbakan Davutoğlu, Emniyet Müdürü olayının faillerinin cezalandırıldığını son derece net bir şekilde ifade etmişti. Eğer 3 gün önce öldürülen insanlar Emniyet Müdürü olayının failleriyse, demek ki Başbakan toplumu yanlış bilgilendirmiş. Başbakan doğru söylemişse o zaman, demek ki Sayın Vali ve yanındakiler doğruyu söylemiyorlar. İkinci tutarsızlık ise şudur; öldürülenlerden 4 kişiden biri, Bingöllü ve 7 Haziran seçimlerinden sonra gerillaya katılmış, evli bir çocuk babası ve 2 aydır orada. Bu arkadaşın Emniyet Müdürü olayı ile alakasının olması mümkün değil, çünkü zaten 2 ay önce katılmış. Dün cenazesini ailesi teşhis etti. Mirzan Mahallesi'nde cenazesi defnedildi. Umuyoruz bu ölümler artık son ölümler olur." - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hişyar Özsoy Bingöl Politika Güncel Haberler

title