Haberler

Kabus günleri akla geldi! Hatay'ın iki ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

Güncelleme:

Hatay'ın Antakya ve Hassa ilçesinde orman yangınları çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangınları söndürme çalışmaları devam ederken, geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen ve günlerce süren yangınlar akla geldi. Diğer yandan Antakya'daki yangının kontrol altına alındığı ancak Hassa'daki yangının sürdüğü öğrenildi.

Hatay'ın Hassa ve Antakya ilçelerindeki orman yangınları korkuttu. Antakya'da bulunan Habib-i Neccar Dağı'nda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Hassa'daki yangını söndürmek için de çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kabus günleri akla geldi! Hatay Antakya ve Hassa'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

BU SEFER GENİŞ ALANA YAYILDI

Habib-i Neccar Dağı'nda gündüz çıkan ve gün içerisinde yapılan müdahale ile kontrol altına alınan yangından bir süre sonra bu kez farklı bölgede çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı.

Kabus günleri akla geldi! Hatay Antakya ve Hassa'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

EVLERE YAKLAŞMAMASI İÇİN ÇABADA BULUNULDU

Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri gelerek müdahale etmeye başladı. Rüzgarın etkisi ile kısa süre içerisinde büyüyen yangını kontrol altına almaya çalışan ekipler, özellikle alevlerin evlere yaklaşmaması için yoğun çaba harcadı.

Kabus günleri akla geldi! Hatay Antakya ve Hassa'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

DUMANDAN ETKİLENEN İTFAİYECİ HASTANEYE KALDIRILDI

Alevlerin daha fazla yayılması için birçok noktadan müdahale eden ekipler, uzun uğraşlar sonucunda yangını söndürdü.Ayrıca dumandan etkilenen bir itfaiyeci, acil sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kabus günleri akla geldi! Hatay Antakya ve Hassa'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

HASSA'DA BİRBİRİNE YAKIN MESAFEDE İKİ YANGIN

Hassa'ya bağlı Akbez Gazel Uşağı Mahallesi kırsalı Amanos Dağları'ndan akşam saatlerinde alevlerin yükseldiğini görenler, durumu yetkilileri bildirdi. Bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, birbirine birkaç kilometre mesafede iki yangının olduğunu belirledi.

Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale yapılamayan iki yangını söndürmek içip ekipler, karadan çalışma başlattı. Rüzgar nedeniyle büyüyen ve yerleşim yerlerine yaklaşan yangına müdahale devam ediyor.

GÜNLERCE YANGINLAR ÇIKMIŞTI

Diğer yandan, Antakya ve Hassa'daki yangınlar, geçtiğimiz aylarda Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçelerinde çıkan ve günlerce süren yangınları da akıllara getirdi. Orman yangınlarının şehre sıçraması nedeniyle büyük panik yaşanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Toros Dağları Antakya Hatay Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title