Haberler

Hastanede "Şifa" Beyaz Perdede "Neşe" Dağıtıyor

Trabzon'daki bir hastanede acil tıp uzmanı olarak çalışan doktor İsmet Eraydın, acil servisteki hastalara moral vermek amacı ile daha önce doktor arkadaşlarıyla oynadığı tiyatro oyununu, "Emicem Hospital" adlı komedi filmi ile beyaz perdeye taşıdı.

MELTEM YILMAZ - Trabzon'daki bir hastanede acil tıp uzmanı olarak çalışan doktor İsmet Eraydın, acil servisteki hastalara moral vermek amacı ile daha önce doktor arkadaşlarıyla oynadığı tiyatro oyununu, "Emicem Hospital" adlı komedi filmi ile beyaz perdeye taşıdı.

Doktor İsmet Eraydın'ın yazıp yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı filmin çekimleri Trabzon'daki bir hastanede yapıldı. Hastanede daha önce hasta bakıcı olarak görev yapan amatör oyuncu Selahattin Çakır'ın başrolde yer aldığı filmde, Sinan Bengier, Ali Erkazan, Wilma Elles ve Merve Akaydın gibi ünlü isimler de rol alıyor.

Her yaşa hitap eden ve bol kahkaha vadeden "Emicem Hospital" adlı film, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'daki gala ile vizyona girecek.

Doktor İsmet Eraydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarında başladığı tiyatronun kendisi için bir tutku olduğunu söyledi.

Lisede devlet konservatuvarına gitmeyi istediğini dile getiren Eraydın, daha sonra bir arkadaşının yönlendirmesi ile bu hayalinden vazgeçerek tıp fakültesini kazandığını ifade etti.

İsmet Eraydın, tiyatronun içinde hep uhde olarak kaldığını belirterek, "Üniversitede okurken bırakın tiyatro yapmayı, izlemeye bile gidemedim. Üniversitenin ardından ise bir oyunculuk kursuna yazıldım. O zaman pratisyen hekimdim. Daha sonra ise uzmanlık kazandım ve Trabzon'daki bir hastanede şu an acil tıp uzmanı olarak görev yapıyorum" dedi.

Doktorluğun zor bir meslek olduğunu vurgulayan Eraydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen kötü olaylara şahitlik eden bir meslek grubuyuz. Bu kapsamda moral ve motivasyon için bir şeyler yapmak istedik ve en son acildeki hastalara tiyatro oynamaya karar verdik. Bir defalığına doktor arkadaşlarımla, hastanedeki hastalara 'moral olsun' diye acilde yaşanan olaylardan yola çıkarak tiyatro oynadık. Daha sonra da ilgi ve istek gelince bu oyunumuzla 65 ilde turne düzenleyerek, 250 bin seyirciye ulaştırdık."

Doktor Eraydın, tiyatronun ardından oyunculuğun da kendisinde bir meslek olarak kaldığını anlatarak, "Hastanede yaşanan komik ve üzücü olayları tiyatro sahnesine aktarıyordum. Bu bir süreç halinde devam etti. Daha sonra bir kısa film, ardından da 'Tepenik Uşakları' adında uzun metrajlı filmle yönetmen, senarist ve oyuncu olarak devam ettim. Son olarak da profesyonel olarak 'Emicem Hospital' adlı filmi çektim" diye konuştu.

"Özellikle acil serviste geçen hikayeleri ele aldık"

İsmet Eraydın, filmin çekimlerinin de kentteki bir hastanede yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle acil serviste geçen hikayeleri ele aldık. Bu film aslında daha önce doktor arkadaşlarımla, hastalarımıza moral vermek amacıyla başımızdan geçen olayları oynadığımız tiyatro oyununun beyaz perdeye yansımış halidir. Karadeniz'de bir hastanede kurguladığım olaylar, aslında çoğumuzun hem doktor hem de hasta olarak yaşadığı anıları içeriyor. Yaşadığımız ama unuttuğumuz hatıraların gün yüzüne çıkması ve kalıcı bir hale gelmesi için böyle bir film çekmek istedim. 'Emicem Hospital', acil tıp uzmanı olarak binlercesini yaşadığım olayların bir kısmının seyirci ile paylaşılmış halidir."

Sağlıkçıların bu filmi mutlaka izlemesi gerektiğine de işaret eden Eraydın, "Sağlıkçıların motivasyon açısından 'ben böyle bir olayı yaşamıştım, benim de böyle bir hastam oldu' diyebileceği bir film oldu. Küçük bütçe ile güzel işler çıkardığımıza inanıyorum. Bu nedenle gişeden beklentimiz de oldukça yüksek" şeklinde konuştu.

İsmet Eraydın, Emicem Hospital'ın Türkiye'de ilk hastane sinema filmi olduğunu da vurgulayarak, bundan dolayı filmin galasını 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'da yapacaklarını, filmin 21 Mart'ta İstanbul'da ve 26 Mart'ta da Trabzon'daki özel gösterimle tüm sinemalarda vizyonda olacağını ifade etti.

"Filmimizin ön yargısız sonuna kadar seyredilmesini istiyorum"

Hastanede daha önce hasta bakıcı olarak çalışan başrol oyuncusu Selahattin Çakır da doktor İsmet Eraydın'ın sayesinde tiyatro ve sinema ile tanıştığını söyledi.

Eraydın'ın kendisini küçük rollerle başlatıp başrole kadar getirdiğini dile getiren Çakır, "O kadar heyecanlandım ki anlatamam. Filmin çekimleri başladı, bir anda ilk sahne, karşımda Wilma Elles, ne yapacağımı bilemedim. Televizyonda izlediğiniz insanlarla hiçbir eğitiminiz olmadan aynı seti paylaşıyorsunuz. Gerçekten bu çok güzel bir fırsattı. Böyle profesyonel insanlarla aynı seti paylaşmak anlatılamaz bir duygu" ifadelerini kullandı.

Selahattin Çakır, kendisi ile alakalı çevreden olumlu tepkiler de aldığını anlatarak, "Filmimizin ön yargısız sonuna kadar seyredilmesini istiyorum. Aldığımız tepkilerden ben, filmin başarı getireceğini düşünüyorum ve gerçekten de güzel bir iş başardığımıza inanıyorum. Başarıyı yakaladığımız an projelerin de devamı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Selahattin Çakır İsmet Eraydın Wilma Elles Trabzon Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title