Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile ilgili olarak "Yüzde 50'nin üzerinde bir oyla Cumhurbaşkanı seçeceksen o zaman toplumda CHP'lisi, MHP'lisi AK Partilisi uzlaşıp bir kişiyi seçmek zorunda.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile ilgili olarak "Yüzde 50'nin üzerinde bir oyla Cumhurbaşkanı seçeceksen o zaman toplumda CHP'lisi, MHP'lisi AK Partilisi uzlaşıp bir kişiyi seçmek zorunda. Uzlaşma var koalisyon yok." dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Türel, Muratpaşa ilçesindeki Güzelbağ Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşları dinledi. Projelerini anlatan Türel, 16 Nisan Referandum süreci ile ilgili konuştu.

Antalya'da 2004-2009 döneminde yaptığı bazı hizmetlerde de hep hayırcı zihniyetlerle karşılaştığını belirten Türel, "Hatırlayın ben ilk dönemim de 5 tane kavşak çalışmasına başlamıştım. 2005 senesiydi. Gene bugün 'hayır' diyenler o gün o kavşaklara 'hayır' dedi, 'İstemezük' dedi. Dedim niye? Kavşaklar trafiği sıkıştıracak dediler. Dolayısıyla bunların hayatları 'hayır'la geçiyor. Üçüncü köprüye, Marmaray'a, denizin altından geçen tünellere, hızlı trene 'hayır' diyorlar. Biz bu memlekette ne zaman iyi bir şey yapsak, hep 'hayır' dediler." diye konuştu.

Koalisyon dönemlerinde ülke geriledi

Türel, muhalefetin hep "Laiklik elden gidiyor", "Cumhuriyet elden gidiyor", "Ülke bölünüyor", "Ülkeye eyalet sistemi geliyor" diye yalan ve iftiralar ortaya attığını belirterek, Cumhuriyet'in elden gitmediğini, ilanının 100. yılında Türkiye'nin dünyanın 10'uncu, Avrupa'nın 3. büyük devleti olmaya gittiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilince kriz konularının hepsinin çözüleceğinin altını çizen Türel, "Hep koalisyon dönemlerinde gerilemişiz, fakirleşmişiz. Bakanlık pazarlıkları ile kurulmuş hükümetlerin ömrü de kısa olmuş. 93 senede 65 hükümet kurulmuş, ortalama ömrü 15 ay. Bir hükümetin süresine bakın. Biz Güzelbağ imarı diyoruz. 15 aylık bir hizmet görev süremiz olsaydı ne yapabilirdik? Kimse hiçbir şey yapamaz 15 ayda. Zaten 6 ay hoş geldin 5 gittin 6 ay valizleri topla 3 ay da çay içtin kahvaltı ettin hadi güle güle. Onda da bir şey yapılamamış. İstikrar sağlanamamış. Ama Amerika'ya bak 210 senede 40 hükümet değişmiş, beş senede geliyor vazifesini tamamlıyor." diye konuştu.

Türel, referandumda evet çıkması durumunda Cumhurbaşkanının her suçtan yargılanabilir hale geleceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Muratpaşa Güzelbağ Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title