Haberler

Halk Eğitimden Dünya Engelliler Günü'ne Özel Kısa Metrajlı Film

Halk Eğitimden Dünya Engelliler Günü'ne özel kısa metrajlı film

KÜTAHYA - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan işitme engelli bir üniversite öğrencisinin başından geçen olayların anlatıldığı kısa metrajlı film büyük beğeni topladı.

Senaryosunu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özdoğan'ın yazdığı, kurgusunu İşaret Dili Eğitmeni Pelin Solak ve Matematik Öğretmeni Hatice Gülücehan'ın yaptığı kısa metrajlı filmde Hisarcık Meslek Yüksek Okulunu kazanan ve insanlarla anlaşamama kaygısı taşıyan işitme engelli üniversite öğrencisi Özlem Balcı'nın ilçeye geldiği ilk gün başına gelen olaylar pozitif yönden yansıtılıyor. Filmin sonunda ise;" Tüm engelli kardeşlerimize bir engelde biz olmayalım. Onlara yüreğimizden gelen seslerle konuşalım. Dil söyler, kulak dinler, kalp söyler kainat dinler" şeklinde mesajlar veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi olarak engelli bireylere yardımcı olmak amacıyla 3 yıldan bu yana işaret dili kursu açtıklarını belirten Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özdoğan," 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İşaret Dili Eğitmenimiz Pelin Solak ve öğrencilerimiz tarafından çekimini gerçekleştirdiğimiz kısa metrajlı film ile; Temel amacımız, toplumun içinde engelli bireylerinde olduğuna dikkat çekmek, onların karşılaştıkları olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak. Güzel bir ekip çalışması oldu. Umarım bu farkındalığı ortaya çıkarmışızdır. Kısa filmin çekiminde öğretmen arkadaşlar ve öğrencilerimiz canla başla çalıştılar. İlçe esnafımızda bu konuda bizlere çok yardımcı oldu. İnşallah film amacına ulaşır. Tüm engellilerimizin Dünya Engelliler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

İşaret Dili Eğitmeni Pelin Solak, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde işitme engelliler için farkındalık oluşturmak ve topluma mesaj vermek amacıyla işaret dili kursu öğrencileri ile birlikte kısa film çekmeye karar verdiklerini söyledi.

Solak" İşitme engelli bireylerimize yardımcı olmak aslında zor bir şey değil. İşaret dilini öğrenmemiz hem bizim, hem de onların hayatını kolaylaştıracaktır. Filmin çekimine destek veren Halk Eğitim Merkezine, emeği geçen öğrencilerimize ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title