Haberler

Halikarnas Balıkçısı"Nın Ölümünün 44. Yılı

"Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ölümünün 44. yılı dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

"Halikarnas Balıkçısı" mahlaslı yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın ölümünün 44. yılı dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İzmir'de 13 Ekim 1973'te yaşamını yitiren ve cenazesi Bodrum'da toprağa verilen Kabaağaçlı için Cumhuriyet Mahallesi'nde öğrenciler tarafından fidan dikildi.

Daha sonra Kabaağaçlı'nın, Gümbet Mahallesi Gönül Tepesi'nde bulunan mezarı başındaki törene geçildi.

Kaymakam Bekir Yılmaz, "Halikarnas Balıkçısı"nın Bodrum için çok önemli olduğunu söyledi.

Kabaağaçlı'nın Bodrum ile özdeşleştiğini ifade eden Yılmaz, "Manevi anlamda ölümsüzleşmiş büyük bir yazar ve şahsiyettir. Kendisini ölümünün 44. yılında şükranla anıyorum." dedi.

Halikarnas Balıkçısını Yaşatma Platformu Temsilcisi Hatice Yücel de Kabaağaçlı'nın Bodrum'a çok önemli değerler kattığını dile getirdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı ise Kabaağaçlı'nın çok değerli bir insan olduğunu vurgulayarak, "Yazardı, çizerdi, tam bir insan, hayvan, doğa, Bodrum dostuydu. Bütün bunları birleştirdiğimde ben balıkçıda bir yaşam öğretmeni buldum. O hepimizin öğretmeniydi." diye konuştu.

Program kapsamında, Kabaağaçlı'nın anısına şiirler okundu, kitaplarının ve özel eşyalarının bulunduğu müze ziyaret edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cevat Şakir Kabaağaçlı Halikarnas Balıkçısı Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title