Haberler

Hackerlardan, koronavirüs aşısına saldırı! İlaç firmaları ve ''soğuk zincir'' hedef alındı

Güncelleme:

Merkezi ABD'de bulunan dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi International Business Machines (IBM), uluslararası Kovid-19 aşı tedarikinde "soğuk zincirin" siber casuslar tarafından hedef alındığını iddia etti. Şirketin açıklamasında, hackerların ilaç üreticilerine ve konteyner taşımacılığı yapan firmalara saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Merkezi ABD'nin New York şehrinde bulunan dünyanın en büyük bilişim ve teknoloji şirketi International Business Machines (IBM), hackerların Kovid-19 aşılarının nakliyesi sürecinde aşıları doğru sıcaklıkta tutmak için kullanılan "soğuk zincir" teslimat sistemini hedeflediğini öne sürdü.

Son yıllarda tasarladığı süper bilgisayar gibi buluşlarla bilim dünyasında büyük yankı uyandıran IBM, saldırganların kimliği henüz bilinmese de kullandıkları yöntemlerin karmaşık yapısı nedeniyle saldırıların arkasında bir ulus devlet olabileceğini ifade etti. IBM konuya ilişkin açıklamasında, "Hackerların bu kadar hesaplanmış bir operasyonu yürütmek için gereken zamanı ve kaynakları ayırması pek olası değil" dedi.

SALDIRILAR EYLÜL AYINDA BAŞLADI

IBM'nin ortaya attığı iddiaya göre, soğuk zincir teslimat sistemine ilişkin saldırılar Eylül ayında başladı. Şirket, saldırganların, yoksul ülkelerde aşılamaya erişimi arttırmak üzerine çalışmalar yapan Gavi Aşı İttifakının Soğuk Zincir Ekipman Optimizasyon Platformu (CCEOP) ile bağlantılı olan 6 ülke üzerinden kimlik avı e-postaları gönderildiğini aktardı. IBM, saldırganların bu e-postalar sayesinde hükümetlerin aşıları dağıtmak için kullanmayı amaçladıkları altyapı hakkında bilgi aldığına inandıklarını belirterek, şu ana kadarki faaliyetlerin herhangi bir araştırmayı aksatmaktan ziyade istihbarat toplama ile ilgili olduğunu öne sürdü. IBM açıklamasında ayrıca, soğuk zincir saldırılarının, Kovid-19 siber tehditlerini izlemek için salgının başlangıcında kurduğu bir güvenlik ekibi tarafından ortaya çıkarıldığını kaydetti.

SALDIRILARIN HEDEFİNDE KİMLER VAR?

IBM, siber saldırıların hedefinde; Avrupa Komisyonu Vergilendirme ve Gümrük Birliği Genel Müdürlüğü, güvenilir gücün bulunmadığı yerlerde aşıların soğuk tutulması için kullanılabilecek güneş panelleri üreten firmalar, ilaç üreticileri, konteyner taşımacılığı şirketleri olduğunu açıkladı.

ABD, AŞILARIN DEPOLANMASI VE TAŞINMASINDA GÖREV ALAN KURULUŞLARI UYARDI

ABD'nin Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı (CİSA), aşıların depolanması ve taşınmasında görev alan kuruluşları, IBM'in raporuyla bağlantılı saldırı türlerine karşı tetikte olmaya teşvik eden bir uyarı yayınladı.

ABD'li Microsoft şirketi de yakın zamanda, Kuzey Koreli ve Rus hackerların aşı araştırmalarını hedef aldığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Benzer bir şekilde İngiltere de Temmuz ayında, Rus istihbaratının İngiltere'de yürütülen aşı araştırmalarını hedef aldığı konusunda uyarmıştı.

Doğruluk Kontrolü
"Siber casusların, Kovid-19 ilaç üreticilerini ve "soğuk zincir" teslimat sistemini hedef aldığı iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"ABD'de bulunan International Business Machines, aşı tedarikinde hizmet veren "soğuk zincirinin" ve Kovid-19 ilaç üretimi yapan firmaların, hackerlar tarafından hedef alındığını iddia etti. İddialardan kısa süre sonra açıklama yapan Pfizer ve BioNTech, Kovid-19 aşı verilerinin çalındığını doğruladı."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

International Business Machines Amerika Birleşik Devletleri New York Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (6)

leyla:

belki de tam tersidir. o aşıların içinde ne var bilmiyoruz. bil gates afrikali çocukları denek olarak kullandığında neler olduğunu gördük. bu milleti daha fazla aptal yerine koymayın

24
2
yanıtYanıtla
214214:

öldürseniz o aşıyı yaptırtmam

3
0
yanıtYanıtla
aa:

dünyada birileri karar veriyor her ülkeye talımat veriyor herkes kendi kümesini biçeçek işte . İçinizdeki dürüstlük ve Allahtan baska hıc kımseye guvenmeyın.

3
0
yanıtYanıtla
aşşağılık sürüngenler:

bunların tek derdi din Alah belanızı versin

0
0
yanıtYanıtla
b0zo:

dinsiz misin oğlum sen???????

yanıt0
yanıt0
Harun:

İnsanlığın muhafızları deccale karşı . Helal olsun elleriniz dert görmesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title