Haberler

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, 22 Mart'ta Moskova'da gerçekleşen saldırıyı ve etkilerini değerlendirdi

Güncelleme:

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, 22 Mart'ta Moskova'da gerçekleşen saldırıyı ve etkilerini değerlendirdi. Rusya'da yeni bir terör eylemi planlandığına dikkat çeken Caşın, uyuyan hücre şeklinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin Türkiye'de de eylem yapabileceğini belirtti. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini iyi tutması gerektiğini vurgulayan Caşın, Rusya'nın Karadeniz'de önemli bir güvenlik aktörü olduğunu ifade etti.

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Haberler.com'da Melis Yaşar'ın konuğu oldu. 22 Mart'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen saldırıyı ve saldırının etkilerini değerlendirdi. "Yeni bir Rus tipi terör eylemi planlanıyor" diyen Caşın, "Terör örgütleri Türkiye'de de eylem yapabilir" ifadelerini kullandı.

Caşın, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu;

"Bu terör eyleminden bizim istihbarat ve polisimizin ders alması gerekiyor. Bu tür uyuyan hücre şeklinde faaliyet gösteren terör örgütleri Türkiye'de de eylem yapabilir, dikkatli olmamız gerekiyor. Rusya, Türkiye için Karadeniz'de önemli bir güvenlik aktörüdür. Biz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı olmadığı için Rusya'ya yaptırımlara uymuyoruz, Rusya ile ilişkilerimizi iyi tutmamız gerekiyor."

Haberler.com / Berkan Tayfun - Güvenlik

Yeditepe Üniversitesi Mesut Hakkı Caşın Hukuk Fakültesi Karadeniz Moskova Türkiye 22 Mart Rusya Güvenlik Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title