Haberler

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "TSK içerisinde tarikat yapılanmaları var" iddialarına yanıt

Güncelleme:

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Açıklamada ayrıca, TSK içinde tarikat yapılanmaları olduğuna dair iddialar da yalanlandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan Atatürk tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Olaylara sebep veren personelin görevden uzaklaştırıldığı ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtildi.

TSK'DA TARİKAT YAPILANMASI İDDİALARI

Açıklamada ayrıca, TSK içinde tarikat yapılanmaları olduğuna dair iddialar da yalanlandı. MSB kaynakları, "Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır" dedi.

TUZLA PİYADE OKULU'NDA YAŞANANLAR

Bakanlık kaynakları, Tuzla Piyade Okul Komutanlığında meydana gelen olay ve sonrasındaki iddialara ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bahse konu olayda, milli anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda ilgili mevzuat çerçevesinde günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmamak, Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlar, diğer personeli hedef göstermek suretiyle kişileri suç işlemeye teşvik etmek, ağır hakaret ve tehdit gibi hususlar tespit edilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında, inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla olaylara sebebiyet veren personel, TSK Disiplin Kanununun 29. Maddesi gereği geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Ayrıca, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir.

"ADLİ VE DİSİPLİN SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Olaya ilişkin idari soruşturma tamamlanmış, adli ve disiplin süreci devam etmektedir. Adli soruşturma kapsamında, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 157. Maddesinde belirtildiği üzere, soruşturma evresi, kural olarak kamuya karşı gizli bir şekilde yürütülür. Dolayısıyla, adli süreç sonuçlanana kadar bilgi verilmesi uygun değildir. Ayrıca, kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır.

"TSK'NIN ATATÜRK'E BAĞLILIĞINI SORGULAMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL"

Ayrıca, kamuoyunda iddia edildiği gibi henüz Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilmiş personel bulunmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her olayda olduğu gibi bu olayda da hukuk çerçevesinde hareket etmektedir. Yüksek Disiplin Kurulu tarafından; gerekli inceleme/araştırmanın tamamlanmasını müteakip en doğru ve objektif karar verilecek ve Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu olayla ilgili, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sayın Bakanımız hakkında haksız, yakışıksız ve mesnetsiz eleştiriler yapılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın Atatürk sevgisini ve Atatürk'e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Milli Savunma Bakanlığı Piyade Tuzla TSK Gündem Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Oguz Korkmaz:

Esas sorun tsk içinde chp yapılanması. 200 yıldır sızmışlar tsk'ya. Acilen temizlenmeleri gerek ordudan...

78
190
yanıtYanıtla
D:

Katılıyorum güzel yorum.vatanseverler partililer hariç bir gurup chp'li İdeolojilerini her defasında milletin kafasına vura vura aşılamaya çalıştıkları doğrudur.

yanıt35
yanıt57
İbrahim can:

Bunun partiyle bir alakası yok. Ordu dan Atatürkçü düşünceyi silerseniz ülke afganistana döner ilk kaçmaya çalışanda senin gibiler olur. Böyle saçma şeymi olur diyen İran'ın 1978 öncesiyle şimdiki haline baksın.

yanıt114
yanıt30
Bülent Levent:

cemaat bayrak değişikliği dışında şu anki yapılanmanın ne farkı var

yanıt24
yanıt13
Deniz Fırat:

Askeriye'de parti destekcisi olmamali. Askeriyenin kurallarina uymalilar. Bana kalirsa siyasetten uzak tutmak icin askerler oy vermemelidir.

yanıt54
yanıt7
ahyed yıldız:

Tebrikler, haklı ve güzel yorum… 100 yıldır Atatürk’e bağlılık var ama bir arpa boyu ilerleme yok… tekrar ediyorum O OLMASAYDI DÜNYANIN SÜPER GÜCÜ BİZDİK

yanıt17
yanıt50
Tutankamon Hoca:

Rozet takmayanlari uyaran askeri personele soruşturma açıp görevden uzaklaştıran takmayanlarada disipline dahi sevkedilmeyen yerde klavuz gerekmez

103
17
yanıtYanıtla
Doğuş:

Ordu kutuplaştırılarak düşmanların istediği kıvama getirilmiş.

41
3
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

demek öyle çoook rahatladım çok şükür silahlı kuvvetlerde tarikat marikat yokmuş bende çok acayip inandım yav bunlar helikopter uçak muçak yerine neredeyse orada şeyhlerini uçuracaklar olanları görmüyormusunuz

12
1
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Tarikat yoktur yav, olsa olsa stk vardır... Atış serbest bakandan, artık Menzili ne kadarsa attığı aletin.

yanıt9
yanıt1
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title