Haberler

Kayseri Bir Ailenin Talasemi ile Mücadelesi

Şanlıurfa'lı Mehmet Ok ve eşi Ayşe Ok, Talasemi hastası 3 çocuğu için yıllardır mücadele ediyor.

Şanlıurfa'lı Mehmet Ok ve eşi Ayşe Ok, Talasemi hastası 3 çocuğu için yıllardır mücadele ediyor. İki yıllık uğraş sonunda yalnızca 10 yaşındaki kızı Meryem'e ilik bulabilen Ok ailesi, nakil işlemini Kayseri'de gerçekleştirdi. Zor durumdaki aile şimdi ise 1.5 yaşındaki kızı Huriye ve 3 yaşındaki oğlu Halil için ilik arıyor.

Yıllardır çobanlık yaparak evini geçindiren 40 yaşındaki Mehmet Ok, Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Narlıova köyünde yaşıyor. 15 yıldır evli olan Mehmet ve Ayşe Ok çiftinin 7 çocuğundan 3'ü Talasemi hastası. Baba Ok, çocuklarını sağlığına kavuşturabilmek için 2 yıldır mücadele ediyor. Aile, Talasemi hastası çocuklarından yalnızca 10 yaşındaki kızları Meryem'e 4 yaşındaki kardeşi Mustafa'dan ilik bulabildi.

NAKİL İÇİN KAYSERİ'YE GELDİLER

Ok ailesi, Şanlıurfa'da ilik naklinin yapılabileceği imkanlara sahip hastane olmadığı için 2 ay önce Kayseri'ye geldi. Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji-Onkoloji servisine yatırılan Meryem Ok, bir süre tedavi edildi. Tedavinin devamında küçük kardeşi Mustafa Ok'un tam uyumlu iliği alındı. Bir haftalık bekleme süresinin ardından ilik Meryem Ok'a nakledildi. 1 ay boyunca gözetim altında tutulacak olan talihsiz kız, ailesine bile belli aralıklarla gösteriliyor. Nakilin gerçekleşmesi ile büyük sevinç yaşayan aile, diğer iki çocuğu için de ilik aramaya başladı.

2 ÇOCUK DAHA İLİK BEKLİYOR

Acılı aile bir yandan nakledilen ilikle büyük kızlarının sağlığına kavuşmasına sevinirken bir yandan da Talasemi hastası olan 3 yaşındaki Halil ve 1.5 yaşındaki Huriye için ilik aramaya başladı.

Çocuklarının hastalığı yüzünden çaresizlik içinde olduklarını belirten baba Mehmet Ok (40), 7 çocuğundan 3'ünün Talasemi hastası olduğunu belirterek, 'Bir çocuğuma ilik bulundu, diğer iki çocuğuma ilik arıyorum. Diğer iki çocuğum için Talasemi Derneğinden ilik arıyorum, başkalarına soruyorum, şimdiye kadar bulamadım. Akrabalarımdan hiç kimseden bulamadım. Çocuklarım ve ailem perişan halde. Maddi durumumuz da çok kötü. Kayseri'ye Şanlıurfa'dan gidip gelmekte çok zorlanıyoruz. Orada Talasemi ile ilgilenen yok, Talasemi doktoru bile yokö dedi.

ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM İSTEDİ

Anne Ayşe Ok, (33) ise çocuklarının üçünün Talasemi hastası olduğunu vurgulayarak, 'Allah için, Allah rızası için yardım istiyoruz. Birisini kurtardık, diğer ikisi için hiç ilik bulmadık. Ben 15 gündür hastanedeyim, daha da bekliyorum. Kemik ilik nakli için herkesten yardım istiyoruz"

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi misafirhanesinde kalan acılı Anne, ilik nakli gerçekleşen kızı Meryem için 1 ay daha Kayseri'de kalacak. Baba Mehmet Ok ise maddi sıkıntılardan dolayı çalışmak için Şanlıurfa'ya gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ok Şanlıurfa Ayşe Ok Kayseri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title