Haberler

İSTANBUL SEÇİM ANKETLERİ 2024! İstanbul yerel seçim anketlerinde kim önde? Murat Kurum son anketi paylaştı!

Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Peki, İstanbul yerel seçim anketlerinde kim önde? İşte İSTANBUL SEÇİM ANKETLERİ 2024!

Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında İstanbul için yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. 31 Mart'taki yerel seçimlere az bir zaman kala İBB Başkan adayı Murat Kurum, Kanal 24 ve Radyo 24 ortak yayınında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki, İstanbul yerel seçim anketlerinde kim önde? İşte İSTANBUL SEÇİM ANKETLERİ 2024!

İSTANBUL SEÇİM ANKETLERİ 2024

Seçim anketlerindeki son duruma değinen Kurum, "Muhalefet 8-10 puan öndeyiz tezviratları yapıyordu. Biz sahaya indik, projelerimizi açıkladık, şu anda 1,5-2 puan öndeyiz. İstanbulluların aklıyla kimse alay edemez." ifadelerini kullandı.

İşte 6 şirketin anketinden çıkan sonuç;

Di-En Araştırma;

Ekrem İmamoğlu: 43,8

Murat Kurum: 38,2

SONAR;

Ekrem İmamoğlu: 41,9

Murat Kurum: 41,3

OPTİMAR

Ekrem İmamoğlu: 39,1

Murat Kurum: 37,7

METROPOLL

Ekrem İmamoğlu: 41,6

Murat Kurum: 38,8

ORC Araştırma

Ekrem İmamoğlu: 36,5

Murat Kurum: 37,7

YÖNEYLEM

Ekrem İmamoğlu: 39,1

Murat Kurum: 32,9

Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları:

"Biz hep İstanbul'un sorunlarına, meselelerine çözüm bulmak için çalışacağız. Proje yapacağız. Halkımızın içinde bundan önce olduğu bu gibi yine bundan sonra da halkla beraber olacağız. İstanbullularla beraber olacağız dedik. Ki İstanbullumuzun da bu manada beklentisi sahada bu yani İstanbullunun trafik sorunu İstanbullunun deprem sorunun ortadan kaldırılması noktasında beklentileri var. Çevreye ilişkin beklentileri var. Sokak hayvanları ile ilgili beklentileri var. Taksi sorunuyla ilgili beklentileri var ve biz hep şunu söyledik, ilk günden itibaren ki 40 küsur gündür de sahadayız. Kim kimle ittifak yapar, buna bakmayacağız biz. Kimler hangi ittifak içerisinde olursa olsun biz İstanbul'da 31 Mart gecesi İstanbul'un bu durağanlığına son vereceğiz.

İSTANBUL SEÇİM ANKETLERİ 2024! İstanbul yerel seçim anketlerinde kim önde? Murat Kurum son anketi paylaştı!Murat Kurum

Nereden talimat aldıklarını çok iyi biliyoruz. Hangi ittifak içerisinde olursa olsun, bizim için hiç önemli değil. Topu gelse bu seçimi alacağız. 31 Mart gecesi İstanbul'un Fetret dönemini bitireceğiz. Biz 25 yıllık birikimimizi gelip bugün İstanbul için İstanbul'un 39 ilçesi, 964 mahallesi için sokak sokak çalışarak bu sorunlar ortadan kaldırabileceğimize inanıyoruz ve bu manada da amacımız, hedefimiz bu.

ASAL Araştırma tarafından 2 bin kişi ile yapılan "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinden sürpriz sonuçlar çıktı.Yapılan araştırmada AK Parti yüzde 34.8 ile birinci parti konumunda yer alırken CHP yüzde 23.2 ile ikinci sırada kendine yer bulabildi. MHP'nin yüzde 9.7'lik kesimin desteğini aldığı araştırmada DEM Parti'nin oy oranı ise yüzde 9.4 olarak belirlendi. Aynı araştırmada İYİ Parti yüzde 8.5, Yeniden Refah yüzde 4.8, Zafer Partisi 3.7, Türkiye İşçi Partisi yüzde 2.1, Memleket Parti ise yüzde yüzde 0.8 oya aldı.

6'LI MASA'NIN DİĞER ORTAKLARI KAYIP

Araştırmada en çok dikkat çeken detaylardan biri de 14 Mayıs seçimlerine CHP'nin çatısı altında giren ve TBMM'ye onlarca vekil sokan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin listeye girememesiydi.

AK Parti: %34.8

CHP: %23.2

MHP: %9.7

DEM Parti: %9.4

İYİ Parti: %8.5

Yeniden Refah: %4.8

Zafer Partisi: %3.7

Türkiye İşçi Partisi: %2.1

Memleket Partisi: %0.8

Diğer: %3.0

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Murat Kurum İstanbul AK Parti Gündem Yaşam Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title