Haberler

-Rize'nin atmacacılık kültürü 'Fetival' ile taçlandı

Güncelleme:

- Rize'nin atmacacılık kültürü 'Fetival' ile taçlandı Rize'de atmacalar düzenlenen yarışmalar ile boy gösterdi.

- Rize'nin atmacacılık kültürü 'Fetival' ile taçlandı

RİZE - Rize'de atmacalar düzenlenen yarışmalar ile boy gösterdi.

Rize'nin Ardeşen ilçesi Vali Erdal Ata Stadyumunda 13 şahin ve 36 atmacanın katıldığı "Şahin Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali" düzenlendi. Atmacacılık kültürünün sürdürülebilmesinin amaçlandığı festivalde Atmacacılığın Türkiye'de ki anavatanı olan Rize ve Artvin'den yarışmacılar boy gösterdi.

Yarışmalarda herhangi bir ödül olmadığını, ödülün fidan olarak Türkiye'deki çeşitli ormanlarda yeşereceğini hatırlatan Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya "Güzel bir etkinlikte birlikteyiz. Bu festival Ardeşen'de özelleştirdiğimiz fakat Hopa'dan Rize'ye kadar bütün bölgemizin güzel bir etkinliği. Atmaca ile birlikte bu dönem şahini de kattık. Bu kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Burada madalyanın dışında hiç kimseye ödül vermiyoruz. Burada vereceğimiz ödül Türkiye'ye fidan olarak dönecek. İnşallah 5 bin fidan bu festival vasıtası ile ormanlarımız ile buluşturacağız" dedi.

Atmaca yakalamak için gerçekleşen evrelere değinen Kahya "Önce dana burnu denen böceğimizi yakalıyoruz. Sonra bu böcekle örümcek kuşu dediğimiz ceceğen yakalıyoruz. Bu kuş ile de tenta vasıtasıyla Atamca yakaladıktan sonra bıldırcın yakalıyoruz. Fakat gerçekten bıldırcın meselesi hikaye. Amaç atmacanın arkasında koşmak, eğlenmek" ifadelerini kullandı.

Güzellikleri ile yarışan atmaca ve şahinler ayrıca salım kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girmeye çalıştı. Atmaca veya şahinlerini bıraktıkları yerden uzaklaşan sahipleri hayvanlarını koluna çağırdı. Hayvanı ile arasında ki mesafe en uzak olan ise dereceye girdi. Şahin Salım yarışmasında şahini bıraktıktan sonra kendisine dönen ustalar arasında en uzun mesafeden şahini geriye dönen Adem Uçkan birinci olurken, atmaca salımda ise Yusuf Koçer birinci oldu. Güzellik yarışmasında ise beyaz ırk birincisi Yılmaz Çetin, kızıl ırk birincisi İhsan Ünal, kara ırk birincisi Hüseyin Uzunhasanoğlu oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkiye Ardeşen Artvin Rize Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title