Haberler

Güzelbey'e Hüzünlü Veda

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye çalışanları ile vedalaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye çalışanları ile vedalaştı. Vedaşlama esnasında Başkan Güzelbey'e hediye veren yardımcısı Ünsal Göksen gözyaşlarına hakim olamadı.

Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda düzenlenen vedalaşma töreninde, birçok belediye çalışanı duygulu anlar yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, salona alkışlar arasında girdi. Daha sonra Güzelbey'in özgeçmişi sinevizyon gösterimi şeklinde salondakilere izletildi. Belediye çalışanlarının özel olarak hazırladıkları sinevizyon gösteriminde ise belediyenin çeşitli biriminde çalışan personelin başkan Güzelbey'e teşekkür videosu da büyük beğeni topladı.

Belediye çalışanlarına veda konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Başkan Güzelbey, vedaların her zaman hüzünlü olduğunu belirterek, "Aslında veda ziyaretleri daima hüzünlüdür. Ama benimki biraz farklı çünkü ben kendi hayat planım gereği kendi arzumla ayrılıyorum. Bana hiç kimse 'artık yeter, git' demedi. Tam tersine, 'bir dönem daha yapsan' diye çok fazla ısrarlar baskılar oldu. Ama insanlar hayat planını uygulamalılar" dedi.

10 yıllık çalışma sürecinde gerçekleştirilen projelerden bir kısmına değinen Güzelbey, ortaya çıkan eserlerde tüm çalışanların büyük rolü olduğunu söyledi. Güzelbey, "Şöyle bir düşünüyorum. 10 yıl önce bu göreve geldiğimde inanın ben bile Gaziantep'teki bu değişimi hayal edememiştim. Tabii ki buradaki en büyük pay, en büyük rol siz değerli arkadaşlarımın. Onun için aslında bu alkışı hak edenler sizlersiniz. Ben Gaziantep'te çalışan sıradan bir doktordum. Kısmet oldu böyle bir göreve geldim. Benim en büyük şansım siz çalışma arkadaşlarım oldunuz. Gece yarılarına kadar oturduk projeler hazırladık. Hep Gaziantep'i nasıl daha iyi bir yere taşırızın hesabını yaptık. 10 sene evvel bizim şehrimiz lahmacunla falan anılırdı. Bu lahmacunu küçümsediğimiz anlamına gelmesin. Şöyle bir şehrimizin geçmişine baktığımız zaman dünyanın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Birçok medeniyet bu şehirde yaşamış. Ama daima burası bir huzur ve barış şehri olmuş. Bir ticaret, sanat ve sanayi merkezi olmuş. İşte biz bunların ortaya çıkmasını sağlamaya çalıştık. Diğer taraftan modern şehirlerde ne varsa Gaziantep'te de o olmalıdır diye düşündük" diye konuştu.

"10 YIL BOYUNCA BELEDİYEYE ASLA SİYASETİ SOKMADIK"

10 yıllık çalışma süresinde belediyeye asla siyaset sokmadıklarını kaydeden Güzelbey, "10 yıl boyunca asla belediyeye siyaseti sokmadık. Belediyeler aslında siyasi kuruluşlar gibi zannedilir. Ama biz hem kendi çalışanlarımız içinde hem de şehrimizde yaşayan insanlar arasında asla bir ayrımcılık yapmadık. İnsanların inançlarına saygı gösterdik. Herkese eşit mesafede olduk. Kimseyi kayırmadık, kimseyi kollamadık. Hiçbir müteahhide torpille iş vermedik. İşini yapan insanları bu belediyede istihdam etmeye çalıştık. Biz göreve geldiğimizde bu belediyenin borcu 1 milyar 326 milyon dolardı. Bugün bu borcun 3'te 2'sini ödemiş bir belediyeyiz. Gaziantep'te bir tane bile köprülü kavşak yoktu. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın birçok şehrinin gıpta ettiği bir şehir haline geldik. Bunlar hep siz çalışan arkadaşlarımızın eseri olarak ortaya çıktılar. Sonuçta biz tek başımıza hiçbir şey yapamayacağımızı gayet iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde çalışanlarından helallik dileyen Güzelbey, "Tabii ki görev icabı kırdığımız, üzdüğümüz arkadaşlarımız olabilir. Ben onlardan bu son günde de özür diliyorum. Herkese hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de helallik istiyorum. Hepinize aileniz ve çocuklarınızla birlikte mutlu ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Hepinizin bana çok büyük desteği faydaları oldu. Dolayısıyla da ben hepinize bir teşekkür borçluyum" şeklinde konuştu.

Güzelbey'in konuşmasının ardından kendisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ve yardımcısı Ünsal Göksen tarafından bir hediye takdim edildi. Hediye takdiminin ardından Başkan Güzelbey, belediye çalışanları ile tek tek vedalaştı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asım Güzelbey Ünsal Göksen Onat Kutlar Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title