Haberler

Gürsu Belediyesi 4. Kez Kaçkar'a Tırmandı

Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi, 4.kez Kaçkar zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Gürsu Belediyesi Doğa Sporları Birimi, 4. kez Kaçkar zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Belediye personeli ve doğa tutkunu Gürsulular'ın yer aldığı ve 5 bayan 31 erkek toplam 36 kişiden oluşan ekip; Bursa, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Erzincan, Erzurum güzergahından Artvin Yusufeli'ne ulaşarak, Kaçkar Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirdi. Yusufeli'ne ulaşan ekip, araçlarla Sarıgöl, Altıparmak, Demirdöven, Yaylalar üzerinden geçerek yürüyüşün başlayacağı Olgunlar Mahallesi'nde kamp kurdu. Ardından, 2 bin 860 metre yükseklikteki ana kamp yeri olan Dilberdüzü'ne tırmanışa geçen ekip, ortak malzemeleri ve çadırları kiralanan katırlarla taşıyarak, kısa molalarla, 4 saatlik tempolu yürüyüşün ardından ana kamp yerine ulaştı. Patika yol ve zirveye yakın bölgelerde kaygan çakıl taşlarla kaplı zemin üzerinde yapılan 5 saatlik zorlu tırmanışın ardından Kaçkar Dağı'nın zirvesine ulaşan 13 kişilik ekip, doğa şartlarının zorlukları ve güzelliklerini yaşayarak zirveye ulaştı. Fotoğraf çekimlerini yapıp dinlenerek dönüşe geçen ekip, aynı rota üzerinden, yaklaşık 4 saat süren dönüş yürüyüşüyle ana kamp alanına vararak geceyi kampta geçirdi. Ana kamp alanından, yine 4 saatlik yürüyüşle Olgunlar Mahallesi'ne ulaşan ekip, oradan araçlarla Yusufeli' ne geçerek pansiyonda konakladı ve şehir turu yapma imkanı buldu.

"ÇOK KEYİFLİ BİR TIRMANIŞ OLDU"

Ulaşım güzergahında yer alan şehirlerde gezi turu ve resmi temaslar yapma imkanı da bulduklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Ekip olarak çok keyif aldığımız bir etkinlik oldu. Belediye bünyesinde oluşturduğumuz Doğa Sporları Birimimizle, Gürsu'da gerçekleştirdiğimiz birçok spor faaliyetinden birini daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğa tutkunu arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz Kaçkar zirve tırmanışında, doğanın tadını çıkarma keyfini yaşadık. Tüm halkımızı bu tür faaliyetlerimizi takip etmeye ve bu faaliyetlerden faydalanmaya çağırıyorum. Sporun her dalı çok güzel, herkes kendisinin en keyif alacağı spor dallarında bu tür faaliyetlere katılsın diye biz bu hizmetleri sunuyoruz. Halkımızdan talep geldikçe biz sunacağımız imkanları genişletmenin yollarını ararız. Bizden talep etmeye çekinmesinler" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Orhan Gürsu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title