Haberler

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, Şanlıurfa'da

Güncelleme:

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, "Spor camiasının ülkenin her tarafına ulaşması için Şampiyonayı Şanlıurfa'da düzenlemeye karar verdik." dedi.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Spor camiasının ülkenin her tarafına ulaşması için Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nı Şanlıurfa'da düzenlemeye karar verdik" dedi.

Şanlıurfa'da 20-23 Şubat arasında gerçekleştirilecek şampiyonanın açılışına katılmak üzere kente gelen Yerlikaya, tarihi çarşı ve Balıklıgöl yerleşkesini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Hazreti İbrahim'in doğduğu mağara ile ateşe atıldığı yeri ziyaret eden Yerlikaya, Balıklıgöl'de balıklara yem attı.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor camiasının belirli illerden çıkarak ülkenin her tarafına ulaşması için Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nı Şanlıurfa'da düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan GAP Arena Spor Salonu'nun ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirten Yerlikaya, salonu mükemmel bir tesis olarak niteledi.

Şanlıurfa'nın tarihi ve kültür açısından ülkenin önemli kentlerinde biri olduğunu anımsatan Yerlikaya, "Uluslararası bir organizasyon ayarlayıp Şanlıurfa'ya sadece Türkiye'deki değil, yurt dışındaki insanları da getirip böyle bir kültürü yaşatmamız, anlatmak lazım. Bizim nesilden nesle anlatacağımız çok mirasımız, kültürümüz var. Bunları canlı tutmak lazım" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da şampiyonanın kentin tanıtımı açısından önem taşıdığını belirterek, şampiyonada emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Halil Fidan, Mehmet Akif Parlak

Yayınlayan: Veli Gürgah

Kaynak: AA / Spor

Hamza Yerlikaya Balıklıgöl Şanlıurfa Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title