Haberler

Güneydoğu'dan Suriye'ye İhracat Yeniden Artıyor

GAİB Başkanı Çıkmaz: "Savaş başladığında sıfırlanan ihracatı yüzde artırdık"

ADEM YILMAZ - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Suriye'ye bu yılın ilk yarısında 161 milyon 939 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İç savaşın yaşandığı Suriye'ye bölge illerinden gerçekleştirilen ihracat artmaya başladı. 2012'nin ilk altı ayında bu ülkeye 62 milyon 587 bin dolar ihracat yapan sanayiciler, bu yılın aynı dönemide ise bu rakamı 161 milyon 939 dolara yükseltti. Girişimciler daha çok muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gıda ürünleri gönderiyor.

Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ye büyük oranda gıda ağırlıklı ürün ihracatı yaptıklarını belirtti. Genelde muhalif grupların kontrolündeki bölgelere yönelik çalıştıklarını aktaran Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Suriye'ye gıda maddesi dışında ürün göndermek yasak. Olaylardan önce ihracatımız en son 220 milyon dolar seviyesine çıkmıştı. Savaş başladığında sıfırlanan ihracatı yüzde artırdık. Bu gerçekten bizleri gelecek açısından umutlandırdı. Bilindiği üzere Irak'a da yaşadıkları savaş döneminde gıda ürünü göndermiştik. Suriye'ye Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'daki kapılardan ihracat yapıyoruz."

Çin'e ihracat

Güneydoğulu iş adamlarının Çin'e de ihracat yaptığını hatırlatan Çıkmaz, şöyle konuştu:

"Bu ülkeye geçen yıl 58 milyon 382 bin 367 dolar ihracat yaparken sadece 2013'ün ocak-haziran döneminde 51 milyon 663 bin 643 dolar ihracat gerçekleştirildi. Güneydoğulu iş adamları olarak Çin'i fırsata çevirmenin yollarını aradık. Bunun için çalışmalar yaptık. Sanayicilerimiz bu ülkenin ihtiyaçlarını belirledi ve önemli ihracatlar yapmaya başladı."

Çıkmaz, Çin'e daha fazla ihracat yapabilmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Ekonomi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çin Halk Cumhuriyeti Gaziantep Suriye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title