Haberler

Güney Şelalesi Ziyarete Açıldı

Güncelleme:

Denizli'nin Güney ilçesindeki Güney Şelalesi, çökmesinin ardından heyelan bölgesinde yapılan düzenlemelerle şelalenin suyu tekrar eski yerine verilerek, ziyarete açıldı.

Denizli Valisi Demir, Güney ilçesindeki ziyaretinin ardından ziyarete açılan şelalede incelemelerde bulundu. Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Halil Ayhan ile birlikte yetkilerden bilgi alan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de kayıtlı doğal anıtsal yapılardan biri olan Güney Şelalesi'nin geçen yıl mayıs ayında meydana gelen heyelan nedeniyle önemli oranda hasar gördüğünü hatırlattı.

Güney Şelalesi'nin Denizli için önemli bir turizm merkezi olduğunu belirten Demir, "Eski şelalenin olduğu yerin de tekrar şelale haline getirilip getirilmeyeceğini uzmanlarımız, üniversiteden hocalarımız birlikte değerlendirdiler. Yapılan değerlendirme sonucunda, üniversitenin yaptığı çalışmadan sonra buranın tekrar eski yerinde şelale olabileceğine dair karar verildi. Bu karar doğrultusunda da hem yeni yapılan yere hem de eski orijinal yerine su verildi. Bu doğal yapıyı oluşturan aslında buradaki suyun kendisi. Çünkü bu su da aynen Pamukkale travertenlerini beyazlatan suyun özelliklerine sahip kalsiyum karbonat içeriyor. Burada sürekli su verildiği için yosunlar oluşuyor." dedi.

Şelalenin çevre düzenlemesinin de yapıldığını dile getiren Demir, "Çevre düzenlemesi ile ilgili de elde ettiğimiz ödeneklerle de buranın çevre düzenlemesi yaklaşık 245 bin liralık bir çalışma ile tamamlandı. Piknik alanları, oturma alanları, buradaki diğer ihtiyaçlarla ilgili sosyal tesisler oluşturuldu. Şu anda en güzel haliyle tamamlanmış oldu. Yeni sistemde il özel idareleri kapandığı için tasfiye komisyonu olarak da burası Denizli Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğuna verildi. Ama buradaki işletme ve diğer konularda Güney Belediyemiz de yardımcı oluyor. Daha önce elektrik sıkıntısı olan bölgeye elektrik şebekesi de geldi. Artık burası gece gündüz hizmet verir hale geldi." diye konuştu.

Denizli'nin Güney ilçesindeki şelale, 1993 yılında İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. derecede doğal sit alanı, 1994 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından da tabiat anıtı olarak ilan edilmişti. Güney Şelalesi'nde 13 Mayıs'ta meydana gelen heyelanda 20 metre yükseklikteki kaya bloku çökmüştü. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Halil Ayhan Türkiye Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title