Haberler

Güney Kore'den Manisalı Kore Gazilerine Vefa

GÜNEY Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hong Mo Koo, 67 yıl önce Kore Savaşı'na katılan Manisalı Kore gazileriyle bir araya gelerek, hem teşekkür etti hem de asker heykeli ile çeşitli hediyeler verdi.

GÜNEY Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hong Mo Koo, 67 yıl önce Kore Savaşı'na katılan Manisalı Kore gazileriyle bir araya gelerek, hem teşekkür etti hem de asker heykeli ile çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi'ne üye 10 Kore gazisi, Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hong Mo Koo'nun davetiyle düzenlenen yemekte buluştu. Bir restoranda düzenlenen yemeğe Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hong Mo Koo'nun yanı sıra Ege Ordu Komutanlığı'ndan Personel Albay Recai Gedik, Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehriban Yıldırım, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım ve gazi yakınları katıldı.

'DİZLERİMİZİN ÜZERİNE ÇÖKTÜĞÜMÜZ ANDA KARDEŞLERİMİZ VARDI'

Yemek öncesi konuşan Kurmay Başkanı Korgeneral Hong Mo Koo, katılımlarından dolayı tüm gazi ve yakınlarına teşekkür ederek, "67 yıl önce bizim ülkemizde çok büyük belalar ve çok büyük gözyaşları vardı. Bizim dizlerimizin üzerine çöktüğümüz en zor zamanımızda yanımızda bir kardeşimiz vardı. O zamanki kardeşlerimiz şu anda bizimle beraberler. Bizim ülkemizin geleceği, demokrasimiz ve ötesinde bizim varlığımız için kan ve ter döken başta şehitlerimiz olmak üzere şu anda aramızda bulunan kıymetli gazilerimize ve onların değerli ailelerine şükranlarımı arz ediyorum. Şu anda hala Kore'nin dağlarında henüz naaşlarına ulaşamadığımız birçok ülkenin şehitleri yatıyor. Buraya gelmeden önce Kore Silahlı Kuvvetleri'nin 3 şehidinin naaşını tespit ettik. Bu 3 şehidimizin cenaze törenlerini tam 67 yıl sonra yaparak, Türkiye'ye yola çıktık. Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce askerini değişik zamanlarda Güney Kore'ye göndermiş, 3 yıllık savaş sürecinde ve sonrasında ülkemizin barışı koruması için bizimle olmaya devam etmiştir. Kore harbi esnasında 724 şehidimizi bizim geleceğimiz ve demokrasimiz için verdiniz. Biz, dün Ankara'daki programımız esnasında Kore'de savaşanlar anıtına giderek şehitlerimizi yad ettik. Gazilerimizi tekrardan saygıyla andık. Sizin bizim için göstermiş olduğunuz emekleri ve gayretleri hiçbir zaman unutmayacağız. Sizin zor gününüzde biz de sizin yanınızda olacağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hong Mo Koo, Kore Gazisi Mehmet Gül'e Güney Kore Madalyası takdim etti. Korgeneral Koo, 10 kore gazisine de asker heykeli ile çeşitli hediyeler verdi.  Yemeğin ardından Korgeneral Koo ve beraberindeki Güney Koreli askeri heyet, Kore gazileri ile sohbet etti.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title