Haberler

Zirve Yayınevi Davasının 60. Duruşması

Malatya'da, Zirve Yayınevi davasının 60.duruşması yapılıyor.

Malatya'da, Zirve Yayınevi davasının 60. duruşması yapılıyor.

Malatya'da, 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 60. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Duruşmaya, olayın tutuklu sanıkları Emre Günaydın, Varol Bülent Aral, Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Adem Gedik ve Hüseyin Yelki katıldı. Olayın tutuklu sanıkları Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir ise, görüş günleri olması nedeniyle duruşmaya gelmedi. Olayın tutuklu sanığı Orgeneral Hurşit Tolon da, Malatya'daki duruşmaya katılmıyor.

Taraf avukatlarının katıldığı duruşmayı, Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske de izledi.

Duruşmada, sanık Varol Bülent Aral savunma yaptı.

Aral'ın savunması esnasında söz alan sanık Emre Günaydın, "Varol Bülent Aral, meşhur olmak isteyen bir adam. Bu davayla yakından ve uzaktan ilgisi yoktur. Ben böyle bir adamı kale almam. Bu davayla meşhur olmak isteyen bir adam" dedi.

Bunun üzerine söz alan Aral ise, "Senin gibi para için cinayet işlemedim" diye konuştu.

Emre Günaydın'ın avukatı Niyazi Tokmak da söz alarak, Varol Bülent Aral'ın dava dosyasında bulunan 4 klasörde, başkaları hakkında ihbar ve iftiralarla dolu dosyaların bulunduğunu söyleyerek, "Bu insan iftira atıyor. Emre'nin ailesi bu olaydan sonra maddi olarak çöktü. Dava dosyasındaki 4 klasör bu insanın iftiracı olduğunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Duruşmada, "4 yıl önce, ben bu dava Ergenekon'a bağlanacak dedim, bağlandı. Demek ki bildiğimiz bazı şeyler var. Arkadaşlarımız çok, derin bağlantılar var. Ama ben derin değilim" diyen sanık Aral, "Yarın öğleden önce bazı şeyleri açıklayacağım" şeklinde konuşunca, mahkeme başkanı Hayrettin Kısa araya girerek, "Yarın eşref saatin mi" dedi.

Emre Günaydın ile Varol Bülent Aral arasında zaman zaman gerginleşen duruşmaya, mahkeme heyetince ara verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emre Günaydın Mehmet Ülger Necati Aydın Bülent Aral Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title