Haberler

Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Anlı'ya Ziyaret

Güncelleme:

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri geldiği Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özlem Güngör, yönetim kurulu üyeleri Caner Aksakal, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Vuslat Bektaş, Denetleme Kurulu üyesi Sefa Apaydın, Diyarbakır Şube Başkanı Şihat Şengal Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Aynı zamanda Ankara Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Diyarbakır'da "Tarım ve Kırsal Alanların Geleceği İçin Büyükşehir Yasası" konferansı verirken Oda yöneticileri üyelerde ve diğer odalarla bir araya geldiklerini görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi. Oda Başkanı Özlem Güngör, bölgedeki, Diyarbakır'daki tarımsal problemlerin neler olduğunu tespit etmek, çözüm yollarını beraberce bulmak için bir araya geldiklerini söyledi. Odalarla iyi ilişkiler geliştirmek amacında da olduklarını ifade eden Güngör, gün boyu toplantılar yaptıklarını söyledi. Bütün şubelere tek tek söz hakkı verdiklerini, ağırlıklı olarak kendi çalışmalarından ve karşılaştıkları sorundan söz ettiklerini anlatan Güngör, belediyeler ve STK'larla ilişkilerini sorduklarını ve durum tespiti yaptıklarını ifade etti. Güngör, yeni eşbaşkanlara da başarılar diledi.

ANLI: İHTİYAÇLARIMIZI BURADA TEMİN EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, başlangıçta "kırsal kalkınma" adıyla bir yeniden yapılanmayı düşündüklerini ancak bunun yapmak istediklerini karşılamadığını belirterek, "Sonuçta Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı kuruyoruz" dedi.

İkinci olarak da kooperatifçiliğe çok önem verdiklerini belirten Anlı, bununla hem tarım, hem de hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışma yapacaklarını söyledi. Belediyenin ihtiyacı olan malzemelerin dışarıdan emin etme yerine bunu direk halkla, köylüyle, çiftçiyle çözmeyi hedeflediklerini anlatan Anlı, "Bu konuda çok ciddi adımlar atmak üzereyiz. Belediyenin karşılanabilir ihtiyaçlarını bu şekilde temin etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bölgede hayvancılığın 20-30 yıl içerisinde ciddi bir kayıp içinde olduğunu, bölgenin sulanabilir tarımsal arazinin çok büyük olduğunu ifade eden Anlı, "Diyarbakır'da dört baraj var, aslında bu barajlarımızdan sulama amacıyla yararlanabilsek neredeyse yüzde 90'sanına yakın sulanabilir potansiyelimiz var. Bizlerin bunu daha örgütlü bir mekanizma ile, daha bilinçli yöntemler ile ve doğayı tahrip etmeden ya ekolojik bir yönetim ya da yöntem bulmamız lazım" diye konuştu. İhtiyaçların karşılanırken geri dönülemez tahribatların yaşanmaması için özen gösterdiklerini belirten Anlı, "Doğal organik bir yaşam temel hedefimizdir. Bunu enerjide de düşünüyoruz. Klasik enerji ciddi bir şekilde tartışılıyor. Karbon bazlı hidroelektrik santraller bile artık ciddi şekilde tartışma konusu oldu" şeklinde konuştu.

Güneş enerjisi ve doğaya zarar vermeyen enerji türlerine yönelinmesi gerektiğini ifade eden Anlı, "Yeni bir yaşam iddianız yoksa tek bir başlıkta bunu örgütlemek oldukça zahmetli, en büyük sıkıntımız deneyim paylaşımı, nitelikli kadro ve bu konuda da bir örnek uygulama. Belediyenin de bu konuda ciddi deneyimleri var. Diyarbakır'daki odalarımızın, sivil toplum örgütlerinin ciddi bir deneyim ve duyarlılığı var. Sizin desteğinizi, dayanışmanızı katkılarınızı beklediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özlem Güngör, Anlı'ya bir çiçek verirken, Anlı konuklarına üzerinde Diyarbakır'ın tarihi ve doğal yapıların kolaj olarak işlendiği bir çini tabak hediye etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Caner Aksakal Diyarbakır Fırat Anlı Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title